“Bayangkan kucing anjing berak, semua lalu situ..”-Lagi Kisah Pekerja Kedai Mamak ‘Pengotor’ Cuci Sudu Garfu Atas Jalan.

Rasanya dah selalu sangat kita dengar kisah kedai mamak yang pengotor sama ada dari segi penyediaan makanan, peralatan dan kedai itu sendiri.

Terbaharu, perkongsian daripada Nozieka Faisal dalam status facebooknya mendakwa sebuah restoran mamak yang terletak tak jauh dari rumahnya di Shah Alambasuh sudu dengan garfu atas jalandi tepi restoran tersebut..aik, takkan takde tempat basuh?

Malah Nozieka siap muat naik beberapa gambar yang menunjukkan ‘pekerja’ tersebut tengah beraksi.

Loya tekak akak😩 Ni Kh*lafa Kat rumah Akak ni .. pernah lah makan 2-3 kali situ .. Memang Kurang ajar tau diaorg ni !!!😡

Restoran Kh*lafa Seksyen 7, Shah Alam..

Sumber : Facebook

Pekerja sedang mencuci sudu dan garfu..

Sudu dan garfu diletakkan atas jalan yang kotor..

Bayangkan ape perasaan pelanggan-pelanggan tegar kedai mamak kalau dorang tengok gambar ni, mau terkeluar balik isi perut kan..kalau yang pergi sekali dua pun confirm rasa menyesal.

Well disebabkan post ni dah viral, maka ramai yang memberi ‘kecaman hebat’terhadap pemilik dan pekerja di restoran ni.

Aduhh, lepas tu sudu sedap je digunakan..

Zat-zat ada blako…hidup mamak

Masa bljr kat Shah Alam mmg rajin lepak sini..

Sumber : Facebook

Tapi korang semua jangan cepat melatah, sebab takut apa yang berlaku adalah sebaliknya..

So, admin pun carilah kot-kot pemilik restoran tu ada keluarkan kenyataan bagi menjawab isu yang dh viral tu..atleast kita kena fair kan.

Nah korang baca sendiri..

Sumber : Facebook

So korang buatlah keputusan sendiri okay, jangan boikot tak tentu pasal tak baik, kalau benda ni salah faham tak salah korang still makan kat sana, as long as tempat tu bersih dan halal..

Sumber:lobak merah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *