Dunia

Musim Cuti Dah Tiba… 10 Perairan Paling B4haya Di Dunia Yang Perlu Anda Tahu

Mungkin ramai yang gemar memilih pulau sebagai salah satu destinasi percutian favorite. Tapi tahukah korang bahawa terdapat beberapa perairan di dunia ini boleh membawa m4ut? Walaupun pada luarannya nampak cantik, tidak bermakna ia selamat untuk dikunjungi. Lagi-lagi untuk si kaki diver. So gaiss, sebelum memilih tempat bercuti yang rare, eloknya sekiranya korang check terlebih dahulu…

Dunia

“Pus4ra pun tak pernah ziarah tapi sibuk nak harta” tak tahan dengan p3rangai t4mak bapa, akhirnya abang Sulli buka mulut

Sudah beberapa bulan Sulli ditemui m4ti akibat bnuh diri namun isu perebutan hartanya masih belum selesai. Menurut laporan, sebelum ini kedua ibu bapa Sulli dikatakan berp3rang besar hanya beberapa hari selepas kem4tiannya kerana nak merebut harta peningg4lan bernilai 5 billion Won (RM18 juta). Mengikut undang-undang negara itu, harta pus4ka hendaklah dibahagikan antara ahli keluarga merangkumi…

Dunia

Selepas Papagomo Dikepvng 20 Lelaki Di KKIA, Isteri Call Menangis Minta Maaf

Exco Pemuda Umno, Wan Muhammad Azri Wan Deris atau lebih dikenali sebagai Papagomo didakwa dikepung sekumpulan lelaki dipercayai penyokong Warisan. Kejadian tersebut berlaku di Lapangan Terbang Antarabangsa Kota Kinabalu (KKIA) ketika beliau dalam perjalanan pulang ke semenanjung. Menurut jurugambar FMT Mohamed Rabbani Jamian yang berada di tempat kejadian, kira-kira 20 lelaki menghampiri Papagomo dan beberapa…

Dunia

Kenali Ayana Jihye Moon, Ahli Kumpulan K-Pop Yang Cantik Masuk Islm Mengenakan Hijb

Agama Islam mungkin bukanlah agama yang terkenal di Korea Selatan namun penyebaran di negara pengeluar Samyang itu semakin meluas kerana sudah ramai rakyat di negara tersebut telah pun memeluk Islam termasuk selebriti. Ini terbukti apabila salah seorang gadis cantik daripada kumpulan K-Pop F-VE Dolls iaitu Ji-Hye Moon atau lebih dikenali sebagai Ayana Ji-Hye Moon telah…

Dunia

14 Gambar Aksi ‘Superhero’ Yang Sempat Dirakamkan Oleh Lensa Kamera

kadang-kadang wira sebenar bukan Superman atau Kapten Amerika tetapi orang biasa yang kita lihat setiap hari. Kalini kami telah mengumpul beberapa gambar yang membuktikan bahawa hero yang sebenarnya berada di sekeliling kita. #1. Mempunyai risiko yang amat tinggi. #2. Tidak kisah apa yang berlaku di sekeliling anda, hadiah tetap hadiah. #3. Benda yang sangat penting…

Dunia

15 Aksi-Aksi Tidur Di Tempat Awam Yang Paling Menggelikan Hati

Tidur merupakan suatu perkara yang penting dalam kehidupan. Namun demikian, atas pelbagai faktor, ramai orang sekarang yang tidak ‘mampu’ untuk mendapatkan waktu tidur dengan secukupnya. Jadi, bagi mengantikan waktu tidur malam mereka yang tidak mencukupi itu, rata-ratanya ‘terpaksa’ untuk ‘power nap’ seketika di mana-mana akibat kepenatan. Tidak kisahlah sama ada tidur di tempat kerja ataupun…

Dunia

Anda Masih Ingat Dengan Penyanyi Tegar, Ini Yang Berlaku Padanya Sekarang!

Aku yang dulu bukanlah yang sekarang, mungkin  anda masih familiar dengan lirik lagu tersebut. Kalau pengamen cilik Tegar? masih ingat gak ? Namanya melejit beberapa tahun yang lalu. Bahkan ia diundang tampil ke beberapa acara reality show. Lewat lagu fenomenal yang berjudul aku yang dulu bukanlah yang sekarang, Tegar menjadi viral seketika. Bahkan Tegar mewujudkan mimpi yang sama dalam lirik lagunya, yaitu…

Dunia

Dr Zubaidi Hj Ahmad Kongsi Cara yang Betul memasak mee segera.

Dr Zubaidi Hj Ahmad. Saya mencadangkan agar kita tidak terlalu memakan mee segera kerana ianya adalah penyebab penyakit kr0nik terutamanya oleh serbuk perasanya. Jadikan mi segera hanya sebagai makanan terakhir jika tiada pilihan atau makanan yang diambil jika tiada makanan lain boleh didapati. Jika tidak boleh berbuat demikian, kurangkan separuh dari pengunaan serbuk perasa tersebut…

Dunia

Jurukimpal Bawah Air Wanita Yang Pertama Di Malaysia Bukan Calang-calang Wanita

Mengikut laman web kejuruteraan, kimpalan bawah air adalah antara pekerjaan paling berbahaya di dunia kerana ia melibatkan kerja dalam persekitaran yang dalam dan berisiko dengan penglihatan minimum. Memetik laporan NST, antara tanggungjawab pengimpal bawah air ialah membaiki kapal, empangan, talian paip, pelantar minyak dan habitat sub-laut. Pekerjaan ini mungkin kelihatan terlalu sukar bagi seorang wanita tetapi…

Dunia

Ini Hukum Scan Jantina Bayi Dalam Kandungan

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Kami dari barisan Bosku Media mengharapkan agar para pembaca yang disayangi berada dalam keadaan yang baik, dimurahkan rezeki serta diberkati Allah S.W.T. Untuk perkongsian hari ini, admin ingin berkongsi tentang hukum scan bayi dalam kandungan untuk ketahui jantina bayi tersebut. Mesti ramai antara kalian tidak tahu kan? Ok, jangan buang masa,…