Dunia OH AGAMA Viral

Dunia Islam Dikejutkan Dgn Pemergian Ulama Besar, Al-Allamah Al-Habib Ali Masyhur…

Khabar DUK4… Ya Rabbi انا لله وانا اليه راجعون لاحول ولا قوة الا بالله العلي العظيم إنتقل إلى رحمة الله تعالى الإمام العارف بالله العلامة الداعية الفقيه النسابة المفتي السيد الحبيب علي المشهور بن محمد بن سالم بن حفيظ ابن الشيخ أبي بكر بن سالم… Telah men1nggal dunia kembali kepada Pencipta, Guru Mulia Al-Allamah Al-Habib…

Dunia Hiburan Infomaklumat

Lebuh Raya Dibina Hanya 50 Sentimeter Dari Rumah, Kerajaan Mesir Dikritik

Perancangan dan pengurusan bandar bukanlah satu tugasan yang mudah untuk dilakukan. Banyak faktor yang perlu diambil kira oleh pihak berwajib untuk menjadikan sesuatu kawasan itu efisyen dan memudahkan penduduk. Namun, lain pula yang terjadi di Mesir apabila sebuah lebuh raya yang masih dalam pembinaan mendapat tentangan ramai kerana dikatakan dibina terlalu hampir dengan kawasan perumahan…

Dunia Viral

Anjing G4rang Dilepaskan Utk G1git Muslim Sdg S0lat, Tiba-Tiba……

Kehidupan Muslim di Palest1in tidak seaman seperti kita di negara Malaysia, pergerakan mereka terbatas dek kerana kongkongan daripada rej1im Zi0nis. Malah, rakyat Palesti1n bukan sahaja menerima pen1indasan daripadap pihak tent3era, ada masanya mereka juga sering diganggv oleh penduduk Isra3l. **Video dipautan terakhir artikal Baru-baru ini, dikatakan di Palestin, tular sebuah video memaparkan seekor anj1ng cuba…

Dunia

Bosan di L0ckDown, Lelaki C4mpak Isteri Dari Tingkat 7

Seorang lelaki yang berasal dari British telah ditangkap oleh pihak berkuasa tempatan selepas dilaporkan mencampak isterinya dari tingkat tujuh disebabkan tertekan dengan perintah lockdown yang dikuatkuasa di Thailand. Dave Mitchell, seorang pelancong telah bertindak mencampak keluar pasangannya, Sukanda, dari balkoni apartmen kediaman mereka di bandar Rayong. Namun nasib berpihak kepada Sukanda, 56 tahun, apabila dia jatuh…

Dunia Infomaklumat ISU SEMASA Semasa Viral

“Kami mohon maaf…” – Majlis Ulama Rohingya kesal, tindakan presiden MEHROM cetus kebencian

Isu Rohingya yang didakwa memohon hak sama rata, semakin mendapat perhatian masyarakat, kalau dahulu rakyat kita kesian melihat nasib mereka yang ditindas di negara sendiri, namun kini ramai yang mula membenci. Susulan itu, Majlis Ulama Rohingya (MUR) dalam satu kenyataan, telah memohon maaf kepada seluruh rakyat Malaysia berikutan isu tuntutan yang dibuat pihak tertentu yang…

Dunia Infomaklumat ISU SEMASA Umum Viral

Bandar Di China Trpaksa L0ckdown Semula Gara-gara Ada Yang Bawa Balik Vlrus Dari…

Baru-baru ini, negara China telah pun tamat tempoh perintah berkurung disebabkan bilangan kes positif Coronavirus  di negara itu semakin menurun. Bagus tu, wabak dah semakin berakhir.  Namun, menurut WORLD OF BUZZ, sebuah bandar di China iaitu bandar Harbin telah dikenakan arahan lockdownsemula disebabkan seorang pelajar wanita yang baru sahaja pulang dari New York telah menjadi…

Dunia ISU SEMASA Semasa Viral

Jangan Sembarangan Hentam Rohingya, Tak Semuanya Jahat

Jabatan netizen apa komen anda, Tiada sesiapa pun yang menginginkan perairan menjadi kuburan. Namun, pandemik C0VID19 yang melanda dunia membuatkan situasi menjadi lebih buruk apabila tiada satu negara pun berani membuka pintu menerima kapal pukat tunda yang membawa beratus-ratus pelarian etnik Rohingya. Maka, mereka kini terumbang-ambing dan berlegar di lautan. Topik etnik Rohingya menjadi isu…

Dunia Infomaklumat ISU SEMASA

Walaupun Berjiran Dengan China, Tapi Ramai Pelik Bagaimana Vietnam Boleh Atasi COVlD-I9 Dengan Sifar Kematian

Siapa sangka, Vietnam hari ini sudah melonggarkan langkah penjarakan sosial selepas proses kuarantin besar-besaran dan jejak kontak yang meluas berjaya mengekang penularan COVlD-I9 di negara itu. Mengikut data, negara Asia Tenggara itu merekodkan 268 kes jangkitan dan sifar kem4tian setakat ini walaupun berkongsi sempadan yang agak panjang dengan China. Vietnam, bersempadan sepanjang 1100 km dengan…

Dunia

Taklah burvk tapi sebab perangai Netzen Bergduh Pasal Muka Syifa Melvin Tanpa Make Up

Nampaknya, nama Syifa Melvin masih lagi tak lekang di bibir netizen sejak isu ‘g4duh’ dengan TMJ haritu. Hari-hari ada je isu yang naik. Baru-baru ni, seorang netizen di Twitter telah memuat naik screenshot yang dia ambil dari sebuah akaun Facebook menunjukkan muka Syifa Melvin tanpa make-up.  Dalam post tu juga, ia turut merujuk kepada salah satu IG Story TMJ mengatakan yang dia…