Cemburu Punya Pasal, Pasangan Kekasih Ke Tali Gantung

Sepasang kekasih masing-masing berusia 22 tahun dijatuhi hukuman gantung sampai mati selepas didapati bersalah membunuh seorang lelaki tiga tahun lalu. Pasangan ini didakwa mempunyai niat bersama membunuh Mohamad Azzad dengan bermotifkan cemburu.

Pada malam kejadian, mangsa menaiki bas ke Melaka untuk membuat kejutan kepada kekasih sebelum diperangkap lalu dibunuh.

Tikam dan kelar

Mahkamah Tinggi Ayer Keroh hari ini mendapati pasangan ini bersalah dengan niat membunuh Muhammad Azzad Suhani Hilalluddin di Jalan BMU 2 hingga ke kolam loji kumbahan, Bandar Baru Merlimau Utara, Jasin Melaka.

Difahamkan Nur Fatihah menjalinkan hukuman cinta siber dengan mangsa sejak Tingkatan 3 namun perhubungan menjadi renggang selepas dia menyambung pengajian di Melaka.

Pada malam kejadian, mangsa menaiki bas ke Melaka untuk berjumpa Nur Fatihah buat pertama kali. Nur Fatihah yang menjalinkan hubungan dengan Firdaus, menghubungi kekasih gelapnya itu dan bersetuju mengumpan mangsa di tempat kejadian.

Kerana cemburu juga, Firdaus menikam beberapa kali dan mengelar mangsa menggunakan pisau sehingga mati.

Menerusi laporan Harian Metro, Hakim Datuk Siti Khadijah S Hassan Barjenid menjatuhkan hukuman selepas pihak pendakwaan berjaya membuktikan kes prima facie terhadap pasangan kekasih tersebut.

Pasangan ini didakwa mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan dan dibaca bersama Seksyen 34 kanun sama, yang memperuntukkan hukuman gantung sampai mati.

Tertuduh walaubagaimanapun kelihatan tenang ketika hukuman dijatuhkan.

Komen netizen

Sumber : Harian Metro

Kredit:ohbulan

Video:

In Melaka, a couple were sent to the gallows after the Ayer Keroh High Court fou

In Melaka, a couple were sent to the gallows after the Ayer Keroh High Court foung them guilty of murdering a man in Merlimau, three years ago.The verdict was delivered by judge, Datuk Siti Khadijah Sheikh Hassan Badjenid, on 22 year-old Nur Fatihah Saqira Mohd Tahir from Segamat, Johor.

Posted by ntv7 7Edition on Friday, 28 September 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *