Datuk Aliff Syukri Mohon Maaf Secara Terbuka Buat Ibu Wan Maimunah

Sebelum ini, usahawan kosmetik terkenal Datuk Aliff Syukri menerima kritikan netizen gara-gara temubualnya bersama rakan usahawan, Nur Sajat yang dikatakan keterlaluan hingga menyentuh nama individu.

Menerusi rakaman video tersebut, kelihatan usahawan berusia 32 tahun itu telah mempermainkan nama pelakon senior, Wan Maimunah.

Oleh itu, penyanyi yang terkenal dengan Bobo Di Mana ini telah tampil memberikan penjelasan dan sekaligus memohon maaf secara terbuka kepada aktres senior berkenaan.

 

“Saya nak ucapkan mohon maaf kepada Mama, saya tak nak komen pasal benda ni. Saya secara kebetulan sebab waktu itu ada blogger menyuruh saya buat perkataan perkataan seperti itu dan saya ikut skrip.

“Saya tak sangka benda ni jadi viral sebab kami pun dah padam jadi saya minta maaf kepada Mama Wan Maimunah. Saya tak sangka benda ini menyentuh sensitiviti Mama saya tahu salah saya.

“Ketika itu saya menjadi hos untuk sebuah program blog dan saya tak salahkan blog itu. Jadi bila dia datang pada saya dan bayar saya untuk buat content tu.

Menerusi video yang dimuat naik, Aliff meminta Sajat untuk memilih watak Wan Maimunah, Hantu Kak Limah (Dalimawati) atau Nyi Blorong.

 

Saya mengaku salah saya sendiri. Saya mohon maaf dan janji tidak akan buat lagi.

Aliff Syukri Usahawan dan penyanyi

Sajat kemudian dengan pantas mempersoalkan pertanyaan Aliff dengan mengatakan watak itu keji dan tidak sesuai dengan rupa parasnya yang dianggap seperti Ratu Cantik.

“Saya tak sangka isu ini menjadi satu isu yang berat dan saya mengaku kesalahan saya.

“Saya tak nak mengulas panjang mengenai perkara ini jadi saya mohon maaf kepada mama Wan Maimunah, saya janji saya tak akan mengulangi lagi, saya mohon ampun,” kata Aliff kepada MH.

Aliff telah ditemui oleh MH di Wisma D’herbs Holdings, Kota Damansara semasa berlangsung majlis pelancaran lagu terbarunya yang berjudul Cowok Baru.

Menerusi akaun Instagram yang menggunakan nama Ibu_maimunah mengatakan dia berasa sedih dan terkilan dengan tindakan dua usahawan kosmetik tersebut.

Status luahan yang dimuat naik individu yang menyamar menjadi Wan Maimunah menggunakan akaun palsu.

Dalam pada itu, Wan Maimunah atau Wan Maimunah Wan Abdul Aziz, 62, ketika dihubungi mStar memberitahu dia tidak mempunyai sebarang akaun Instagram seperti yang didakwa.

“Sebenarnya itu bukan akaun IG saya. Dah beberapa kali saya beritahu yang saya tidak mempunyai sebagai akaun laman sosial,” katanya.

 

Namun menerusi pemeriksaan, akaun IG yang menggunakan nama pelakon drama terkenal itu sudah tiada dan berkemungkinan individu tidak bertanggungjawab telah memadam akaun tersebut.

sumber: MH via Mstar

Leave a Reply