(FOTO)Selebriti Popular Hollywood Yang Dulu Hot, Kini Berbadan Gempal

Siapa saja yang tak suka makan? Selebriti terkenal dunia pun tak terkecuali untuk menikmati anugerah yang dinamakan ‘makanan’, sehinggakan mereka tidak kisah jika berat badan mula naik.

Realitinya, memang tidak semua bintang popular menjaga bentuk badan mereka seperti yang diharapkan oleh para peminat. Seawal pembabitan dalam industry hiburan, mereka sangat menjaga penampilan diri untuk sentiasa kelihatan menarik dan seksi, namun apabila berada di kemuncak populariti, ternyata penampilan menarik kini bukan lagi menjadi focus utama mereka.

Jom kita lihat beberapa selebriti Hollywood yang dulunya hot, kini sudah berubah sehingaa 360 darjah.

1. Briney Spears

Siapa yang tidak kenal dengan Britney Spears diawal kemunculannya dahulu. Bertubuh genit dan seksi sewaktu usia 20 tahun, kini Britney mula mengalami perubahan bentuk badan yang sangat ketara. Ada yang berpendapat bahawa masalah rumahtangganya menjadi punca dia menjadi seperti hari ini. Hmm, sadisnya.

2. Christina Aguilera

Begitu juga dengan bintang bersuara lunak ini. Di saat zaman kegemilangannya dahulu, Christina dilihat sebagai salah seorang selebriti yang memiliki tubuh badan yang sempurna. Namun begitu, meskipun telah berubah bentuk badan, suara Christina Aguilera masih lagi memukau seperti dahulu.

3. Tyra Banks

Pengacara rancangan realiti popular American Next Top Model tidak terkecuali daripada menjadi selebriti yang dahulunya hot, kini menjadi lebih berisi. Agaknya kenapa boleh jadi sampai macam ni ya?

4. Jessica Simpson

Hampir sahaja tidak mengenali pelantun suara ‘These Boots Are Made for Walkin’ ini. Jessica antara penyanyi seksi pada tahun 2000-an dan kini memiliki bentuk badan yang agak gempal. Dia kini tampak lebih berusia daripada usia sebenar.

5. Arnold Schwarzenegger

Wow, biar benar? Arnold  yang dahulunya berbadan sado kini sudah menjadi seperti seorang pakcik-pakcik. Barangkali factor usia juga memainkan peranan penting. Arnold yang bakal menyambut ulangtahun ke-70 dilihat masih kekal aktif dalam melakukan kerja-kerjanya.

6. Oprah Winfrey

Suatu ketika dahulu dia pernah mengecap populariti dalam sebuah rancangan bual bicara yang dikendalikan olehnya. Selepas Oprah mengundur diri dalam industry dan masuk ke dunia perniagaan, dia mula mempunyai masalah berat badan.

7. Mariah Carey

Jika sebelum ini Mariah Carey memang memiliki susuk tubuh yang akan berisi, tetapi sejak kebelakangan ini, dia kelihatan lebih berisi. Tekanan dalam hidup mungkin membuatkan Mariah Carey sedikit berubah. Namun, dia masih mempunyai karier yang bagus di dalam industri dan memiliki beberapa buah perniagaan lain.

Sumber

Wow 6 Selebriti Ini Dahulunya Gemuk Sekarang Dah Kurus !

Tipulah kalau cakap tak nak kurus bukan? Adalah impian setiap orang yang bergelar gemuk atau obesiti menginginkan bentuk badan yang ideal dan fit.

5 selebriti tempatan ini pernah melalui detik hitam apabila saiz fizikalnya menjadi bualan peminat. Namun setelah berazam mendapatkan bentuk badan yang diinginkan, mereka tampil membuat comeback yang menjadi inspirasi mereka di luar sana

1. Syanie

Masih ingat dengan adegan lakonan Syanietersekat di dalam longkang dan terpaksa diangkat menggunakan jentolak akibat saiz fizikalnya yang besar? Nekad untuk menguruskan badan, Syaniemenjalani rawatan gastric by pass (pemendekan usus).

Hasilnya beliau berjaya menguruskan sehingga 77 kilogram berat badan dan kini tampil lebih berkeyakinan dengan saiznya yang terkini.

2. Enot

Berjaya menghilangkan sehingga 29 kilogram berat badan adalah suatu kejayaan yang besar buat Enot. Berkongsi pengalaman mengamalkan sebuah produk, Enot terus memberi inspirasi untuk tampil lebih ramping berbanding sebelum ini.

3. Zulin Aziz

Tinggalkan nasi serta makanan dan minuman manis selama sebulan setengah berjaya menurunkan berat badan Zulin sebanyak 10 kilogram! Buat anda yang ingin kurus cepat mungkin boleh ikut tips dari Zulin

4. Mek Sayyidah

Dahulunya wajah beliau sentiasa menghiasi rancangan Salam Pantai Timur.

Dahulunya bersaiz besar dan berazam untuk kurus, penampilan Mek mengejutkan ramai pihak dan turut tular ketika itu.

5. Ieda Moin

Pernah mencatat berat sehingga 72 kilogram, Ieda Moin pelakon dan juga pelawak berjaya mengurangkan kepada 48 kilogram.

Semakin cantik!

Sebenarnya ramai lagi selebriti yang berjaya menguruskan badan seperti Aizat Amdan, Catriona Ross, Shaheizy Sam dan ramai lagi.Buat selebriti yang nampak berisi diberinya alasan mengandung walaupun tidak. Alahai..

Sumber:hangat.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *