“ibu dah macam orang gaji dan saya macam raja kat rumah ni”ANAK TIRI 9 TAHUN

salam admin..tlg hide fb sy..sy brkahwin baru bbla bulan..sy brkahwin dengan duda yg khlangan isteri dan ade seorang anak pmpn berusia 9tahun.. sblm khwin dia bgtau istri dia mngg4l..tp 1st time sy masuk rumah dia,sy ad trjumpa satu dokumen dan dr situ sy dapat tahu yg sbnarnya ex wife dia mnggal slpas dorang bercer4i n masa ex dia mngg4l,ex dia isteri kepada lelaki lain..

mgkin sbb terlalu cintakn ex dia sbb tu dia tak bgtau psl perpshan dorg dan sy pun tak bgtau dia yg sy dah tau hal yg sebenar..sy dapat rasakan perkahwinan sy bukan atas dasar cinta sbb setiap kali sy bgtahu yang sy sayang n rindu dia,langsung dia tidak membalas ucapan sy..sepanjang kitaorang kahwin,dia langsung tidak pernah c*um sy dan spnjang dua bulan kahwin hnya 5 kali je dia bsma sy..

Tiap malam sy msti tidur seorang sbb dia tidur dgn anak perempuan dia,sy pun teringin jgk peluk suami bila masa tidur..bila bgun tidur nak tngok muka suami tp sy tak dapat nak rasai semua tu lagi..bila dia tdur dalam bilik dngan sy,tak sampai sejam ank dia terjaga dari tidur dan panggil dia n dia terus bergegas ke bilik anak dia dan tidur dgn ank dia sampai pagi..

Sy kat rumah dia mmg menjalankan tggjwb sbg seorg isteri,kmas rumah,jaga mkn pkai suami n anak tiri..wlaupun sy ibu tiri tp sy lgsg tak aggap anak suami sbg anak tiri..sy lyn dgn baik n lgsg tak marah bila dia kkdang buat sy mcm org gaji..bkn sy nak tuduh anak tiri sy lyn sy mcm org gaji tp ank tiri sy sendri pnah bgtahu sy “ibu dah mcm org gaji dan sy mcm raja kt rumah ni”..sy mmg lyn dia baik,dia nk apa2 sy ambik wlupun bnda tu dekat dngan dia..

dia jgk pnah tnya sy “ibu kerja kt sini sampai bila?”..kkdg mmg sy kecil hati dngan dia tp sy diamkan je..Itu satu hal,masalah lain bila sy cek hp suami..hp dia memang ada pasword tapi satu hari,masa dia pergi solat jumaat,terdetik untuk sy buka hp dia n pasword yg sy masukkn betul..

Wktu tu rasa skt hti sangat2 bila sy tengok dia wasap dgn permpuan lain,tp dorang hanya kawan.. yang buat hati sy skt bila dorang msg bnda xel0k wlaupun skdar kawan..dia jgk ade group wasap kwn2 laki n blh dikatakan group tu group xelok n dia yang bnyak menyumbang vdeo n gmbar xel0k dalam group tu..

Sdih hati sy.. Di pendekkn crita, sy mitak suami hantar sy balik rumah makayah sy dan sy tak bgtau psal sy stalk hp dia..sy hnya bgtau yg sy tak tahan bila dia langsung tak layan sy sbgai seorang istri tp dia enggan hantar sy..sy bgtau dia sy akan balik sndri klau dia tak hantar..

masa dia keluar rumah tah ke mana,sy terus keluar dari rumah dia tu..Allah swt tlg sy,duit sy ade rm60 je..sy jln kaki lbh krg 1km ke bus stand n tiga kali sy wasap suami bgtau sy dh kluar untuk balik ke rumah makayah sy tp dia lgsg tak balas wasap sy.. bla sampai kt bus stand de sorg hmba Allah tggu bas jg,sy tnya dia bas no brapa untuk ke stsen bas express n dia bgtau semua bas yg lalu situ terus brhnti ke stsen bas express..

Bla sampai ke stsen bas sy terus beli tiket bas expres rm55..alhamdulillah duit sy ckup untuk beli tiket bas..sblm bas gerak lbh krg dua jam lg,sy wasap suami bgtau sy slmat n akan gerak balik ke rumah makayah sy kjap lg tp semua wasap sy lgsg dia tak baca..

Masa dalam bas express Tuhan je tahu betapa sejuknya sy dan sy tak bawak apa2 tuk jadikan selimut..sy wasap suami tp suami tak jg baca wasap sy.. Lbh krg 10 jam perjlanan,akhirnya sy sampai rumah makayah sy dan sy lgsg tak bgtau makayah sy psal sy lari dr rumah suami sy,sy cuma bgtahu sy balik sbb rindu dan suami sy izinkan sy balik.

bla sy tgk wasap suami sy,msg2 sy lgsg dia tak baca lg..Smlai bbrapa hari sy kat rumah makayah sy..tiada khabar dari suami dan family sy tak tahu psl sy blk sana knpa sy dbiarkan je mcm xpntg..tlg bantu sy,apa yg patut sy buat..sdh rasanya..apa prsaan smua klu suami awk buat mcmni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *