NabiIa Menangis, Sharnaaz Enggan Crai. lni Jawapan Sharnaaz Beri Kenapa Dia Tak Setuju Crai

Noor NabiIa Mohd Noor, 34 yang juga kakak kepada pengacara popular NeeIofa ketika ditemui tidak bersedia memberikan kenyataan sebelum mnangis di hadapan pengamal media.

Sejurus prsiding kes itu berakhir, Noor NabiIa yang juga Pengarah Urusan NH Prima International sepatutnya mengadakan sidang media bagi meluahkan perasaannya.

Noor NabiIa menangis sebaik suaminya yang juga pelakon terkenal, Sharnaaz Ahmad, 34, menolak permohonan crai yang difaiInya di Mhkamah Rendah Syariah Kuala Lumpur, hari ini.

 

“ Saya tak bersedia memberikan ‘statement’ (kenyataan) kerana fokus ketika ini membesarkan anak (Jebat Jayden) dengan penuh kasih sayang. Saya minta doa anda semua bagi mempermudahkan urusan,” katanya.

Sementara itu Sharnaaz berkata, dia enggan mengulas mengenai sebab dia menolak pencraian kerana mahu mengikut prosuder mhkamah yang ditetapkan.

Dia ditemani pguam syarie, Datuk Akberdin Abdul Kader berkata, pihaknya akan mengikuti arahan mhkamah dengan melantik wakil Jawatankuasa Pendamai (JKP) dalam kes pencraian itu.

” Kami akan ke Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) jam 12.30 tengahari pada 30 Oktober depan. Ketika kami kahwin elok-elok, takkan lah masa crai nak gduh-gduh.

“ Reda atau tidak (pencraian ini) kita ada mhkamah dan badan berkanun yang kita perlu hadap. Mhkamah sudah beri arahan (JKP), jadi kena ikut.

“ Apabila saya kata tak setuju (tolak pencraian), kita cuba memperbaiki (hubungan) sebaik mungkin dan cari kebaikan,” katanya.

Ketika ditanya sama ada masih menyanyanyi isterinya, Sharnaaz menolak untuk menjawab pertanyaan itu.

Menurut Sharnaaz, dia akan menggunakan JKP itu untuk mencari jalan penyelesaian yang berkemungkinan dapat mempertahankan rumah tangganya.

“ Berkaitan melantik siapa (wakil JKP) adalah rahsia. Dalam soal anak pula (Jebat Jayden) kami akan berbincang dan setakat ini saya tidak pernah dihalang untuk melawatnya, terima kasih juga kepada NabiIa,” katanya.

Dalam pada itu Akberdin berkata, pihaknya mahu menyelesaikan kes pencraian terlebih dahulu sebelum memberi tumpuan berkaitan tuntutan penjagaan anak.

Katanya, melalui Sksyen 47 Akta Undang Undang Keluarga IsIam (Wilayah-Wilayah Persekutuan) 1984, mereka memiliki ruang untuk berbincang dan berdamai.

“ Kita akan lihat sama ada perkahwinan dapat diselamatkan atau tidak malah undang-undang memberikan tempoh enam bulan bagi tujuan itu,” katanya.

Akberdin menjelaskan, antara sebab tuntutan ditolak anak guamannya adalah pihak plaintif (Noor NabiIa) meminta tarikh awal untuk bercrai.

“ Kenapa perlu tergesa-gesa sedangkan undang-undang memberi masa enam bulan. Buat masa ini tiada tuntutan berkaitan perkara lain,” katanya.

Dalam pada itu pguam Noor NabiIa, Azmi Mohd Rais berkata, pihaknya memfailkan pencraian itu pada 27 Ogos lalu.

Harian Metro sebelum ini melaporkan kisah rumah tangga pasangan itu menjadi perhatian sebaik Noor NabiIa memuat naik sekeping foto dipercayai berada di kompleks mhkamah itu menerusi Instagram miliknya, 29 Ogos lalu.

Noor NabiIa juga didakwa memuat naik status yang dikatakan menguatkan lagi spkulasi dirinya berdepan msalah rumah tangga.

Sharnaaz dan NabiIa mendirikan rumah tangga pada 31 Mac 2017 dan dikurniakan seorang anak lelaki.

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sumber : hmetro/ceritasantai

Leave a Reply