‘Peπyamun letak paraπg di leher budak, pengasuh rayu jgn apa-apakan anak asuhannya’.

Terdahulu vdeo tujuh penyamun yang menaiki motosikal dirakam kamera litar tertutup (CCTV) cuba meny4mun seorang lelaki di rumahnya.

Dalam kejadian di Taman Bukit Kuchai, Puchong itu, mangsa sempat melarikan diri dan dibantu oleh anaknya yang menahan pintu daripada dicero/0boh dua daripada suspek yang membawa par4ng.

Difahamkan, dalam hari kejadian itu juga, suspek yang sama telah meny4mun tiga buah rumah di Klang Utama dan salah seorang daripada mngsa merupakan pengasuh.

Menurut sumber, kumpulan itu melakukan jen4yah di tiga tempat pada hari kejadian dan sanggup meletakkan par4ng di leher seorang kanak-kanak lelaki.

Pengasuh terpaksa merayu agar suspek tidak mengapa-apakan anak asuhannya itu dan terpaksa membiarkan saja mereka mengambil begnya yang mengandungi telefon bimbit, wang tunai dan lain-lain.

“Modus operandi mereka akan meny4mun pada waktu pagi dan petang di waktu tidak ramai orang.

“Antara sasaran mereka adalah wanita tua atau surirumah yang berada di luar rumah di kawasan atau taman perumahan,” kata sumber.

Bagi mengelakkan kejadian seperti ini berlaku, orang ramai dinasihatkan sentiasa berhati-hati dan memastikan pintu pagar atau pintu utama rumah dikunci. Selain itu, hubungi p0lis jika ternampak individu yang mencurigakan di kawasan rumah.

Komen.

aq rse polis dah boleh perbnykkn pemantauan d kwsn perumah…stiap 2jam ad rondaan…dah rse xslmt plak..ddk dlm rmh pon boleh kne samun..ble dah dpt penjra smpai dorg mmpos

Ya Allah sedarkan lah peny4mun ini biar kembali ke pangkal jalan, biar solat berjemaah bukan meny4mun berjemaah amin amin ya allah.

Harap ada mana2 pihak dedahkan muka2 peny4ngak ni supaya orang awam boleh lanyak ramai2. Mel4mpau g1la sampai budak kecik pun diacukan par4ng. 😡😡😡

Ataupun, semoga lapan2 ni semua m4ti digilis treler. Hidup pun buat semak je. Anak2 sapa le ni.

Kalau jumpa geng2 motor pnyamun ni tgh2 jln, boleh rempuuh je semua tu.

Sakan noh peny4mun ni. Tp klau tgkp pn setakat sebat pastu tdoq lokap ckup thn hukuman lpas. Patut buang ja tgh pulau biaq depa dok situ. Pandai2 depa la nk hdup.

Peny4mun bawa geng la…klu kta btindak kta yg salah… Klu dibiar kta yg musn4h… Undang2 apa yg sesuai bg diaorg ne yea….

Sumber: the reporter via ceroten media

Leave a Reply