Rupa-Rupanya Inilah 8 Pemain Bolasepak Yang Sudah Bergelar Artis, No.3 Memang Ramai Tak Sangka!

1.) Fizo Omar (Bekas Pemain Perlis & UITM Arau)

Wan Hafizol Wan Omar mungkin ramai yang tidak kenal..tetapi jika disebut nama Fizo Omar pasti tidak lekang dari mulut untuk berbicara mengenainya.Untuk pengetahuan semua,Fizo ialah bekas pemain bola sepak liga super perlis tahun 2004….final piala malaysia 2004 kedah lawan perlis rasanya dia dalam senarai pemain simpanan skuad perlis.. juara kali pertama…zaman remaja & sekolah pernah mewakili skuad kelantan & malaysia..Fizo pernah mewakili skuad kebangsaan dan negeri apabila beraksi dengan pasukan Kelantan, Perlis dan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur. Bagaimanapun, Fizo terpaksa melupakan hasrat beraksi dengan pasukan apabila memilih aktif dalam bidang lakonan.

2.) Aiman Hakim Redza ( Selangor U12 & Malaysia U-17 )

2001–2005: Kerjaya bola sepak
Sebelum menyertai bidang seni, Aiman juga merupakan seorang yang aktif bermain bola sepak. Beliau pernah menjadi kapten pasukan dan mewakili Selangor dalam Kejohanan Bola Sepak Sekolah Rendah Malaysia pada tahun 2001 ketika usianya 12 tahun.

Pada tahun 2004 dan 2005, Aiman banyak bermain bagi mewakili Malaysia dalam Youth World Cup Under 17 (FIFA) di Tokyo. [perlu rujukan] Banyak lagi pertandingan-pertandingan bola sepak bawah 17 tahun diwakili oleh Aiman untuk mengharumkan nama Malaysia seperti di Bangkok, Jakarta, Hong Kong dan lain-lain.

3.) Jep Sepahtu ( Johor – U12 )

4.) Zaquan Adha ( Kuala Lumpur FA )

Bintang bola sepak popular Zaquan Adha menegaskan pembabitannya dalam dunia lakonan bukan kerana beralih arah dari bidang sukan.

Zaquan, 29, sekadar menerima tawaran demi memenuhi tuntutan sebagai duta sebuah iklan komersial.

“Ada yang tanya sudah tak laku lagi ker main bola?

“Jawab saya bola sepak masih menjadi keutamaan sebab saya tahu saya tidak berbakat untuk menjadi pelakon.

“Cuma kalau setakat berlakon iklan bolehlah sikit-sikit sebab babak tak banyak. Hendak berlakon serius itu tidaklah,” katanya yang menolak beberapa tawaran berlakon sebelum ini.

Suami kepada pelakon Ayu Raudhah itu dipilih menjadi duta untuk kempen Terima Kasih TV3 & TV9 sempena program ramadan tahun ini.

Beberapa hari lalu, sepotong video tular di media sosial yang memaparkan lakonan Zaquan di samping Elfira Loy.

Bagaimanapun, teaser itu hanya promosi kempen Ramadan Raya stesen televisyen tersebut.

Pemain pasukan Perak itu menyangkal dakwaan menolak tawaran berlakon disebabkan enggan terbabit dengan kontroversi dan gosip liar.

“Tak berlakon pun ada gosip. Bagi saya kalau pandai bawa diri, segala gosip boleh dikendalikan dengan baik,” jelasnya.

5.) Mahali Jasuli ( PKNS FC )

Masa tengah tengok video kat youtube tadi terjumpa lak video ni “Mahali Jasuli berlakon dalam drama Bola Cinta TV2”. Caya lah Encik Malik, eh silap Mahali…

Sedikit Nasihat Mahali Jasuli yang patut diikuti
Bermain bermati-matian (bersungguh-sungguh)
Percaya pada diri sendiri
Yang penting Keyakinan

6.) Qody Mentor (Kedah U-21)

7.) Shahrul AF 2015 ( Negeri Sembilan U-21)

8.) Safee Sali (PKNS FC)

Penyerang Sensasi Malaysia Safee Sali, menerima tawaran sebagai pelakon undangan tetap daripada stesen televisyen Indonesia, Transit7 selepas membuat penampilan sulung sejam dalam sitkom Opera Van Java.

 

Sumber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *