“Tak Siapa Patut Dimalukan Seperti Ini”, Video Pengurus Telco Maki Staf Jadi Viral

Satu video yang viral di media sosial menjadi perbualan hangat apabila seorang pengurus yang bekerja untuk sebuah syarikan telekomunikasi telah menjerit seperti orang gila kepada stafnya menjadi viral.

Salah seorang staf itu pula sedang mengandung.

Video berdurasi 1:41 minit itu menunjukkan seorang wanita dipercayai ketua satu pasukan jualan untuk sebuah syarikat telekomunikasi terkenal memarahi staf kerana tidak mencapai sasaran jualan.

This is not a customer,this is a Maxis manager with the staff from malaysia

Salah satu sumber di bahagian komen video itu di Reddit memberitahu pernah bekerja dengan wanita menjerit itu yang dipanggil C. C dikatakan bersikap seperti kanak-kanak yang mengada-ngada, tidak profesional dan menjerit kepada staf bila berpeuang.

Seorang Netizen berkata menjerit sebegitu kepada seorang wanita yang sedang mengandung boleh menyebabkan keguguran.

Khabarnya, video ini sudah tersebar di kalangan kakitangan bahagian jualan syarikat telekomunikasi itu selama beberapa bulan, namun pihak pengurusan tidak mengambil sebarang tindakan terhadap wanita itu. – amazingnara.com

Sumber:amazingnara

Video:

Wanita Mengandung Dibuli Perempuan Cina Gemuk

Kepada sesiapa yang jadi mangsa buli macam ni di tempat kerja, eloknya tangan-tangankan ajer si perempuan gemuk tu. Kalau tak berani, maki depan muka dia kau-kau, kemudian buat report ke Jabatan Buruh atau mana-mana pihak berkenaan.Kita bekerja makan gaji, bukannya untuk dijadikan mangsa buli!

Posted by Bawang Media on Friday, 28 September 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *