[VIDE0] 5 Tahun Jauh Di Mata Dan Akhirnya Jauh Untuk Selama-lamanya…

Pagi ini lebih kurang jam 10 pagi saya mendapat satu panggilan yang memohon saya mengaturkan pengurusan [email protected] bagi seorang kakitangan sebuah hospital di Selangor. Maka setelah menyelesaikan beberapa perkara, saya terus ke hospital tersebut bagi melihat sendiri situasi di sana.

Saya sudah sedia maklum yang hospital ini sudah melaporkan seorang kakitangannya tidak hadir tugas dan pihak Polis pun sudah mengketegorikan sebagai orang hilang.

Setelah beberapa hari hilang, hari ini terlerailah jawapan bagi kehilangannya apabila kaki tangan yang juga seorang ketua jururawat tersebut dijumpai mat1 di sebuah kondominium yang tidak jauh daripada kawasan Hospitalnya.

saspek yang telah ditangkap polis

Saya fikir setakat itu sahaja saya bercakap berkenaan kronologi kehilangan dan sekarang bertukar menjadi kes pembun0han [email protected] ini,yang selebihnya biarlah pihak berkuasa siasat.

[email protected] sudah berkhidmat di Hospital ini selama lima tahun dan selama itu jugalah [email protected] berjauhan daripada suami dan anak-anaknya.

Mungkin ini tidaklah menjadi isu sangat waima kepada suami [email protected] sendiri namun saya masih ingat waktu bercakap dengan suami [email protected] yang mana [email protected] pernah memohon untuk bertukar ke hospital berdekatan dengan keluarga namun belum menjadi kenyataan.

Hari ini ada jiwa bernama suami dan anak terpaksa terus berjauhan selama-lamanya, apa yang boleh diharapkan kini cuma dipertemukan semula di alam yang kekal abadi di “sana” nanti. Semoga terus tabah kepada suami [email protected] kerana Allah menguji sepadan dengan kekuatan kita yang sudah semestinya Allah lebih tahu hikmahnya.

[email protected] siap dibedah siasat lebih kurang jam 3 petang dan siap dimandikan, dikafankan serta disolatkan sebelum solat Asar. [email protected] seterusnya dibawa ke kampung halamannya di Seri Menanti,Negeri Sembilan untuk dikebumikan.

Solat [email protected] [email protected] di hospital terpaksa dilakukan di bahagian parkir bahagian forensik hospital dek kerana terlalu ramai yang mahu solatkan [email protected], hal ini sudah semestinya menyokong dakwaan yang mengatakan [email protected] ini sangat baik orangnya serta sangat dekat dihati para petugas hospital.

Saya mewakili Skuad Pengurusan Jenazah – SPJ Malaysia menzahirkan ucapan takziah kepada ahli keluarga Almarhumah serta kami memohon maaf andai ada kekhilafan dalam menguruskan [email protected] [email protected]

Bahagian [email protected] dh selesai namun sekarang mencari keadilan bagi [email protected] dan memastikan pelaku [email protected] ini dibawakan ke muka pengadilan selayaknya. Insyaallah.

Bertahun jauh di mata, kini hanya nama tinggalan menjadi penganti diri…

sumber; Mohamad Noor

Tonton video pengebum1an arwwah…

Terdahulu, Setelah lebih seminggu kehilangan Ketua Jururawat Hospital Serdang, Siti Kharina Mohd. Kamarudin, m4yat wanita berkenaan ditemui di sebuah rumah sewa di Cyberjaya petang semalam.

Siti Kharina Mohd Kamarudin yang berusia 40 tahun, telah dijumpai mavt dengan kesan keIar pada bahagian dada dan Ieher, dipercayai telah dibvnuh antara empat hingga lima hari lalu, sebelum may4tnya ditemui.

Seorang lelaki warga Pakistan dan seorang wanita Nigeria telah ditahhan pihak polis semalam bagi membantu si4satan.

Turut diburu, seorang lelaki Nigeria berusia 36 tahun, Aliwajuwon Gilbertalowonle, yang disyaaki merupakan svspek utama dalam kes pembvnuhan ini.

Menurut wartawan Berita Harian, Aliwajuwon telah ditahan oleh pihak polis semalam dan telah dibawa ke mahkamah pada hari ini.

Menurut sumber, svspek utama sudah berkenalan dan mempunyai hubungan dengan m4ngsa sejak dua tahun lepas.

Namun status hubungan antara Aliwajuwon dengan Kharina, masih belum diketahui dan motif pembvnuhan sedang dalam si4satan pihak polis.

Punca kemattian

K3MATIAN Ketua Jururawat Hospital Serdang Siti Kharina Mohd Kamarudin adalah akibat Iuka hiriisan di Ieher, kata polis.

Jenazzah  telah selamat dikebvmikan di  tanah perkuuburan Islam Kampung Tengah, Seri Menanti, Kuala Pilah pada 9 malam, semalam.

Arwaah turut meninggalkan seorang suami, Mohd Udzair Khalid, dan dua orang anak yang berusia 10 dan 14 tahun.

 

Sumber: Islamikmedia

Via:celotehsaje

 

Leave a Reply