“Wow Inilah Dia Gaya Sambut Menantu Orang-orang Kaya Golongan Hartawan,Hebat!!”-Netizen Terpaku Tengok Majlis Rai Pengantin Faliq Dan Isteri

Sejak dua menjak ini kemeriahan perkahwinan hartawan SM Faliq Nasimuddin dan juga Chryseis Tan menjadi sebutan ramai orang. Mungkin kerana atas faktor berlainan budaya dan bangsa tambahan pula kedua-duanya datang dari keluarga yang berprofil tinggi,makanya kisah mereka berdua menarik perhatian ramai orang.

 

Sebelum ini majlis kahwin berjalan dengan lancar dan mereka berdua di lihat melalui proses akad nikah dengan meriah. Bapa pengantin perempuan juga siap berbalas pantun di hari nikah mereka. Setelah itu, pihak lelaki pula datang ke tempat dan rumah pengantin perempuan untuk bertemu dengan keluarga dan saudara-mara. Cara mereka di lihat agak berbeza dan kemeriahannya membuat ramai netizen terpaku.

 

Mereka di lihat meraikan pengantin ini dengan sangat meriah sehinggakan ada banyak acara di sediakan. Bermula dengan rombongan pengantin lelaki datang dengan kereta mewah, mereka juga di sambut dengan pelbagai cara.

 

Rakan-rakan dan keluarga sudah menunggu di pintu utama dan di situ mereka melakukan acara yang di sediakan oleh keluarga pengantin wanita terlebih dahulu.

 

Kemudian mereka melakukan “Chinese tea ceremony” di mana kedua-dua pengantin akan memberikan orang tua mereka dan adik-beradik teh Cina.

Ini adalah rakaman video majlis mereka itu :

“tahniah faliq and wife..”

“wow nilah dia gaya sambut menantu golongan hartawan dan bangsawan.hebat!!”

“fuhh dia punya acara…..kalau dia kawin dengan orang cina kaya mmg mcm nila kot caranya..kalau kawin dengan dari golongan sederhana tak kaya,rasanya takde kot dengan segala benda mewah tu”

“fuhh bapak meriaaah…..”

 

sumber:kisahdunia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *