Viral

Ini respon MBSA selepas tvlar video yang memberitahu pihaknya ‘t4k bvat kerja’.

Kecoh dan tular apabila seorang pemilik gerai berger membuat video tentang operasi-operasi haram yang hari-hari berlaku di sungai buloh.

Malah menurut pemilik videi ini juga, laporan telah dibuat banyak kali di Bukit Aman, Bahagian Pencegahan Jvdi, dan SPRM.

Namun tindakan yang dilakukan oleh pihak berkuasa amat meragukan.

Hanya selepas dua hari report dibuat, kedai-kedai haram ini beroperasi semula.

MBSA Berdolak dalih – Netizen

Walaubagaimana pun, MBSA dalam satu kenyataan medianya, tidak menyatakan secara menyeluruh mengapa kedai² boleh beroperasi seperti biasa.

MBSA hanya menyatakan mengapa mereka menyita gerai berger tersebut, tetapi tidak menyatakan mengapa gerai² lain boleh beroperasi.

Malah, kedai² mesin kuda, kedai acheh boleh beroperasi secara bebas di tapak kereta, dan beroperasi melebihi had masa dibenarkan, tanpa diganggu gugat oleh sesiapa.

MBSA menyalahkan peniaga burger bpenularan video mengenai kegiatan perjudian dan penjualan rokok seludup di kawasan Sungai Buloh.

Menerusi satu kenyataan yang dikeluarkan oleh MBSA, tindakan penyitaan tersebut diambil berikutan peniaga berkenaan meninggalkan peralatan perniagaan setelah selesai melakukan aktiviti perniagaan yang menyebabkan masalah lalulintas selain mengancam keselamatan pengguna jalan raya.

Bagaimanapun, MBSA tidak pula memberikan sebab mengapa premis judi haram serta rokok seludup masih dibiarkan walaupun peniaga burger telah membuat aduan sebelum ini.

Tindakan itu seolah-olah MBSA cuba menyembunyikan sesuatu mengenai salah laku anggota penguatkuasaan mereka.

Sementara itu, peniaga burger yang merakam video tersebut nyata kecewa dengan kenyataan terbaru yang dikeluarkan pihak MBSA.

Netizen yang menyokong tindakan peniaga burger turut sama meluahkan rasa tidak puas hati dengan tindakan ‘double standard’ MBSA yang hanya berani bertindak dengan peniaga Melayu sedangkan peniaga warga asing dibiarkan beroperasi sewenang-wenangnya.

Komen netizen

Sumber:kisahbena

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk pantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *