ISU SEMASA

Selang Sehari, Dua Ibu Muda Meningg4l Dunia Lepas Bers4lin Anak Sulung

Hasrat bagi menatap wajah zur1at tercinta tidak kesampaian apabila segala-galanya sudah tertulis untuk mereka yang telah dipanggil menemui pencipta-Nya.

Itu kisah pengorbanan dua ibu muda yang ditakd1rkan meningg4l dunia selepas melah1rkan cahaya mata sulung masing-masing

Kisah Pertama

Allahyarham Umi Afiqah Alhanis Mohd Azmi, berusia 26 tahun meningg4l dunia selepas melahirkan bayi perempuan di Hospital Sultan Ismail Petra, Kuala Krai pada 15 Ogos lalu ak1bat k0mplikasi dalaman.

“Sungguh hebat j1had & syah1d buatmu adik iparku. Allah telah janjikan seorang puteri apabila dilahirkan nanti namun pemergianmu, Allah sahaja yang mengetahuiNya..
“Perginya dirimu amat dirasai oleh semua orang. Linangan air mata membasahi bila mengenangkanmu. Sesungguhnya aku berdoa agar dikau tenang disana dan ditempatkan di kalangan orang yang beriman,” luah Mohd Azhar Azmi.

Kisah Kedua

Allahyarham Noor Syahira Azizi, berusia 21 tahun meningg4l dunia pada 16 Ogos lalu selepas 10 hari melahirkan bayi lelaki di Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Klang.

Menurut pihak pengurusan jen4zah Mr Wan Cai Official, arw4h dalam keadaan normal selepas bersal1n namun kesihatannya tiba-tiba meros0t sebelum diser4ng s4wan serta hilang ingatan sehingga k0ma.

“Doktor mendapati 0tak ibu muda ini sudah lagi tidak berfungsi selepas bertarvng ny4wa.. Akhirnya arw4h menghembvskan naf4Snya yang terakhir..
“Berakhir juga satu pender1taan.. Terhenti sudah segala kesak1tan.. Perginya seorang isteri dan insan yang dicintai.. TerpVtus sudah kasih sayang di antara si suami dan si isteri,” kongsinya.

Al-Fatihah dan salam takziah buat kedua-dua keluarga arw4h. Semoga r0h mereka dicucuri rahmat dan diletakkan di syurga Allah SWT.

Sumber : Mohd Azhar Azmi , Facebook , Mr Wan Cai Official

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *