Hiburan

Anita Sarawak Dikatakan Hil4ng Selepas 10 Tahun, Noorkumalasari Mula Buka Cerita

Anita Sarawak Dikatakan Hil4ng Selepas 10 Tahun, Noorkumalasari Mula Buka Cerita

Kehadiran pelakon senior iaitu Noorkumalasari ke program bual bicara Next To Neelofa sedikit sebanyak telah mended4hkan khabar penyanyi Anita Sarawak dan suaminya, Mahathir. Penyanyi lagu S3ksis itu telah ‘menghil4ngkan’ diri dari industri hiburan selama 10 tahun bersama suaminya.

Sebelum ini juga terdapat pelbagai andaian mengenai kehil4ngan Anita Sarawak termasuklah dikhabarkan dia s4kit dan telah kembali ke Malaysia. Namun bagaimanapun, adik kepada penyanyi ini iaitu Noorkumalasari ada memberitahu keadaan kakaknya itu melalui rancangan temu bual tersebut.

Kakak dalam keadaan baik

Selain Noorkumalasari berkongsi kisah hidupnya bersama penonton dalam rancangan yang dihoskan Neelofa itu, dia juga menyampaikan khabar dan keadaan Anita Sarawak. Mengakui banyak peminat industri seni di Malaysia tertanya-tanya kemanakah penyanyi itu menghil4ng sejak lebih kurang 10 tahun yang lalu, Noorkumalasari hanya menjelaskan bahawa kakaknya kini berada dalam keadaan baik dan sihat sahaja.

Saya tak tahu cara menjawabnya. Insyaallah, kami semua berdoa untuknya. Sebab saya tak ada peluang untuk bercakap dengannya. Tapi ada hikmahnya juga pap4razzi tak hubungi saya kerana sus4h. Jadi, ada yang hubungi kakak sulung untuk bertanya.

Mereka lakukan perniagaan

Bercakap mengenai perkembangan Anita Sarawak dan suaminya, Noorkumalasari mended4hkan kakaknya itu kini menjalankan perniagaan hartanah di seluruh negara Amerika Syarikat. Namun, disebabkan faktor p4ndemik C0Vl9 yang mel4nda dunia, dia juga tidak mengetahui keberadaan pasangan suami isteri itu.

Baru-baru ini dia telefon dan bercakap dengan abang Mahathir. Mereka berdua baik. Alhamdulillah. Perkara yang saya tahu, daripada perbualan kami sebelum ini ialah mereka melakukan perniagaan hartanah.

Mereka jual rumah dan tanah dan mereka pergi ke seluruh Amerika Syarikat. Tapi saya tak tahu, mereka berpindah-pandah sebab C0Vl9 ini. Jadi marilah kita doakan untuk mereka.

Pernah temui Anita Sarawak di Singapura

Kehil4ngan Anita Sarawak dari radar industri hiburan terus menjadi tanda tanya rakan artis dan peminat. Sehingga ada yang mengatakan penyanyi ini masih tinggal di Las Vegas, Nevada dan Amerika Syarikat. Tetapi ada juga sumber mend4kwa penyanyi ini telah membina kehidupan baharu di Perancis sejak beberapa tahun lalu.

Bagaimanapun, tahun lepas kec0h pula kisah mengatakan penyanyi ini kembali menetap di Singapura. Hal ini kerana seorang peminat terserempak dengannya di sebuah restoran makanan segera yang agak terpencil di Ang Mo Kio. Malah, peminat tersebut mend4kwa dia yakin wanita yang ditemui bersama seorang lelaki Mat Salih berambut hitam itu adalah suaminya, Mahathir Abdullah.

Wajah cengkung, rambut tidak diwarnakan lagi

Saya yakin wanita itu adalah Kak Nita apabila mendengar suara dan melihat bibirnya. Bagaimanapun, wajahnya cengkung dan rambutnya tidak diwarnakan lagi. Saya lihat Kak Nita amat berbeza kali ini.

Raut wajahnya seperti orang s4kit. Ketika memerhatikannya, dia sedang makan ub4t. Saya duduk hanya jarak dua meja daripadanya. Saya percaya, itulah Kak Nita kerana saya duduk bertentangan dengannya.

Dokumen jual beli kediaman tersebar

Walaubagaimanapun, tahun lalu juga mist3ri kehil4ngan Anita Sarawak ini sedikit terungkai apabila dokumen urusan jual beli kediaman yang did4kwa miliknya tersebar di internet. Anita Sarawak dan suami did4kwa menjual kediaman di Spring Valley, Las Vegas dengan harga kira-kira RM 1.4 juta pada 31 Julai tahun lalu.

Berdasarkan maklumat diperoleh, Mahathir Abdullah masih bekerja di sekitar Las Vegas ketika itu. Siasatan pihak tertentu juga mendapati, pasangan ini telah membeli kediaman baru dengan harga RM 1.3 juta pada 4 Oktober tahun sama.

Penemuan secara tidak langsung itu telah dilihat memberi bayangan perkembangan Anita Sarawak yang selama ini dikatakan merajuk dengan industri hiburan. Bagaimanapun, ia juga menepis khabar angin yang mend4kwa pasangan ini sudah pun berce-r4i.

Mendapatkan rawa-t4n k4ns-er?

Khabar baru yang kedengaran, penyanyi ini sedang mendapatkan raw4tan peny4kit kanser di sebuah h0spital swasta di ibu kota. Khabarnya, ada artis lama yang rapat dengannya sudah menziarahinya di h0spital berkenaan, namun tidak diizinkan untuk membuka mulut atas permintaan Anita Sarawak sendiri. Malah, wajah penyanyi ini sudah jauh berbeza hingga peminat tidak dapat mengenalinya.

Terdapat pelbagai khabar angin mengenai Anita Sarawak sehingga tidak tahu ianya sahih mahupun tidak. Mungkin ada benarnya penyanyi ini kurang sih4t berdasarkan cerita peminat yang menemuinya.

Jika benar penyanyi Anita Sarawak berdepan peny4kit k4-nser, doakan yang terbaik dan diberi kesembuhan buat dirinya. Semoga penyanyi S3k-sis ini sembuh dari peny4k-it dan kembali ke pentas demi peminat.

Sumber : thetulars

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

PERHATIAN: Pihak Kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.


Sementara itu, dibawah ini ada lagi artikel menarik untuk anda ikuti

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *