ISU SEMASA

Kes Abang G4duh Dgn Bapa Tiri Sampai Ke Mahkamah, Sekali Anak Perempuan Pengasas Dnars Dedah Punca Sebenar?

Anak perempuan kepada pengasas kosmetik Dnars Allahyarham Faziani Rohban Ahmad, Irdiena Hakim menyatakan dia akan berada di sisi abangnya, Iqbar Hakim Jasman sehingga selesai kes pertudvhan yang membabitkan bapa tirinya.

Menurut Irdiena, 17, perg4duhan yang terjadi di antara abang dan bapa tirinya itu disebabkan Iqbar ingin mempertahankan adiknya.

“Kakak tahu kakak lah punca abang berada dalam situasi hari ni, kerana pertahankan kakak abang terpaksa hadapi semua dugaan ini.

Kakak akan sentiasa di sisi abang bagi menegakkan keadilan dan kebenaran. Abang lah segalanya bagi kakak serta seluruh ahli keluarga selepas kita kehilangan arwah bonda.

Abang lah penguat semangat kakak saat kakak diuji beberapa bulan yang lalu, saat kakak sakit hingga tidak terbangun.

“Telah banyak dugaan yang kita lalui selama ini, perceraian mami papa kita saat kita masih lagi kecil, kesusahan arw4h mami dan ujian terbesar kita saat kita kehilangan mami ketika kita masih lagi menagih kasih seorang ibu dan hari ni Allah uji kita lagi dengan ujian ini. Kakak yakin dan percaya segalanya pasti ada hikmah,” tulisnya di Instagram (IG).

Dalam pada itu, Irdiena berjanji akan menuruti pesanan arwah ibunya yang menyuruh mereka bersama walau apa sahaja rintangan.

“Kakak akan sentiasa menemani abang walau apa pun dugaan yang akan datang kerana mami kita selalu berpesan jangan pernah meninggalkan antara satu sama lain.

“Kita pastinya bukan sempurna kerana kita masih lagi muda dalam perjalanan ini tapi kita mesti mencuba untuk menjadi yang lebih baik. Kebenaran mesti muncul bila tiba waktunya!” tulisnya lagi.

 

Iqbar, 20, didakwa di Mahkamah Majistret Kuala Lumpur, atas pertuduhan mengugut bapa tirinya melalui WhatsApp.

View this post on Instagram

Kakak tahu kakak lah punca abang berada dalam situasi hari ni,kerana pertahankan kakak abang terpaksa hadapi semua dugaan ini .. Kakak akan sentiasa di sisi abang bagi menegakkan KEADILAN DAN KEBENARAN ..abang lah segalanya bagi kakak serta seluruh ahli keluarga selepas kita kehilangan arwah bonda..abang lah penguat semangat kakak saat kakak diuji beberapa bulan yang lalu,saat kakak sakit hingga tidak terbangun ..telah banyak dugaan yang kita lalui selama ini,perceraian mami papa kita saat kita masih lagi kecil,kesusahan arwah mami dan ujian terbesar kita saat kita kehilangan mami ketika kita masih lagi menagih kasih seorang ibu dan hari ni Allah uji kita lagi dengan ujian ini..kakak yakin dan percaya segalanya pasti ada hikmah .. Kakak akan sentiasa menemani abang walau apa pun dugaan yang akan datang kerana mami kita selalu berpesan jangan pernah meninggalkan antara satu sama lain,kita pastinya bukan sempurna kerana kita masih lagi muda dalam perjalanan ini tapi kita mesti mencuba untuk menjadi yang lebih baik.. kebenaran mesti muncul bila tiba waktunya ! TERIMA KASIH ABANG UNTUK SEGALANYA ,I LOVE YOU FOR THE REST OF MY LIFE❤️

A post shared by YES THEY CALL ME “GEGIRL” (@dnarfaziani) on

 

Tertuduh did4kwa menakutkan secara jenayah terhadap bapa tirinya, Ahmad Shah Rizal Ibrahim, 43, dengan ugutan hendak menyebabkan kem4tian iaitu dengan menghantar pesanan ringkas melalui aplikasi WhatsApp dibaca: “Papa igt deh kalau adik ore m4ti, ore g p4ncung belako”.

Beberapa hari ini hangat di laman sosial berikutan isu anak lelaki pengasas kosmetik Dnar, Allahyarhamah Faziani Rohban Ahmad yang telah menghantar mesej berbaur ugvtan kepada bapa tirinya.

Mohamed Akhbar Hakim Jasmin difahamkan didakwa berikutan mengugvt untuk mendatangkan kemud4aratan kepada bapa tirinya dengan menghantar mesej pesanan ringkas menerusi aplikasi WhatsApp.

“Papa ingat deh, kalau adik ore mti, ore g p4ncung belako.”

Netizen Bongkar Siapa Aen Syahera, Rupanya Isteri Baru Bapa Tiri Yang Buat Lap0ran PoIis?

Beberapa hari ini hangat di laman sosial berikutan isu anak lelaki pengasas kosmetik Dnar, Allahyarhamah Faziani Rohban Ahmad yang telah menghantar mesej berbaur ugvtan kepada bapa tirinya.

Mohamed Akhbar Hakim Jasmin difahamkan didakwa berikutan mengugvt untuk mendatangkan kemud4aratan kepada bapa tirinya dengan menghantar mesej pesanan ringkas menerusi aplikasi WhatsApp.

“Papa ingat deh, kalau adik ore mti, ore g p4ncung belako.”

Menjengah ke ruangan Instagram pemuda berusia 20 tahun terbabit sejak beberapa hari lalu, dia ada berkongsikan liputan daripada pihak Buletin TV3 berkaitan pen4hanannya itu. Dalam berita berkenaan, dia didakwa menga-sari ibu tiri-nya di sebuah pusat membeli belah sebelum laporan kepada pihak berwajib dibuat. Patuh kepada tuntutan undang-undang, dia melalui proses sia-satan dengan tenang bersama pihak polis.

Melalui laporan Berita Harian, hubungannya bersama si ayah dikatakan menjadi reng-gang selepas lelaki itu berkahwin baru. Tidak ketinggalan, Aqbar turut didakwa telah menghantar sebuah mesej ugvt-an menyebabkan kemat-ian kepada ayah tirinya itu. Tidak pasti apakah kemelut sebenar yang sedang melanda keluarga mereka, namun cara penulisan jejaka ini di setiap posting ternyata menimbulkan pelbagai persoalan.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

PERHATIAN: Pihak Kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sumber :rentals Asia

Sementara itu, ini antara artikel menarik untuk anda ikuti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *