Viral

Subhanallah, Rakaman Video Fenomena Detik Detik Bumi Seperti Sedang Bernafas. Kejadian Aneh Ini Dirakamkan

Sebelum ini, tular sebuah video memperlihatkan fenomena bumi bernafas telah menjadi bualan di media sosial.

Banyak orang yang berasa takjvb, ada juga yang merasa bingvng dan berusaha mencari penjelasan atas fenomena tersebut.

Beberapa buah video seperti ini menjadi vlral di media sosial, pernah satu masa kejadlan seperti ini berlaku di Kanada dan berjaya di rakam seorang lelaki.

Lelaki bernama Brian Nuttal melihat fenomena unik itu semasa tengah berjalan-jalan di Apple River, Cumberland County, Provinsi Nova Scotia, Kanada.

Keadaan cuaca agak berangin ketika itu memandangkan sedang musim luruh. Brian memperhatikan tanah bergerak-gerak kembang kempls dalam irama teratur.

Dia mengeluarkan telefon bimbit dan mula merakam kejadian aneh itu.

Video tersebut lalu dimuat naik Brian ke Facebook dan telah mendapat tanda Like sebanyak 13,500 kali.

Video dalam artikel ini pula berlaku pada masa yang berbeza, menurut sumber ia berlaku dalam bulan ini kemudian menjadi sensasi.

Netizen mula memperd3bat bagaimana ianya boleh berlaku dan berbagai macam spekvlasi muncul untuk menjelaskan fenomena tersebut.

Seperti komen yang ditinggalkan, sebahagian netizen berpendapat itu adalah tanda akan muncul sebuah gua, tapi menurut yang lain kejadian itu seperti ada aliran air di dalam tanah.

Sementara yang lain berpendapat akar tumbuhan yang tersebar luas tidak mencengkam ke dalam tanah cuma dipermukaan sahaja.

Seorang pakar pula berpendapat kesan seperti bernafas ini berlaku apabila terdapat tiupan angin pada atas pokok lalu gelombang goyangannya sampai ke bahagian bawah hingga boleh menyebabkan tanah terangkat kerana akar pokok tidak terlalu dalam.

Sumber : KLV, onlinemalaya

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

PERHATIAN: Pihak Kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.


Sementara itu, dibawah ini ada lagi artikel menarik untuk anda ikuti

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *