ISU SEMASA

Aizameen Pergi Juga.. Tular Kisah Suami Isteri Terpisah Di ICU..

Ajal, maut, jodoh dan pertemuan segalanya telah ditentukan olehNya. Kita sebagai manusia hanya mampu merancang dan selebihnya takdir yang menentukan segalanya.

Menerusi laporan Harian Metro, bapa dua anak, Aizameen Haqim Abd Razak yang menghidap asm4 kronik dan masalah paru-paru meninggl dunia kira-kira jam 1.47 tengahari tadi.
Aizameen menghembuskan nafas terakhir jam 1.47 tengahari tadi

 

Allahyarham Aizameen, 27, menghembuskan nafas terakhir di Unit Rawatan Rapi (ICU), Hospital Melaka.

Perkara itu dimaklumkan sepupu isterinya, Emmy Farhany Ahmad, 41, menerusi kiriman Whatsapp kepada Harian Metro.

“Salam semua, nak maklumkan Aizameen Haqim telah pergi menghadap Ilahi”.

Sama-sama kita doakan, Al-Fatihah

“Sama-sama kita doakan kesejahteraan arwah. Al-Fatihah,” katanya.

Difahamkan, jenazah Aizameen dilaporkan masih berada di hospital untuk diuruskan sebelum dikebumikan di Kampung Paya Dalam, Melaka.

Isterinya turut dimasukkan ke ICU akibat jangkitan kuman

 

 

Laporan Harian Metro sebelum ini melaporkan kisah Aizameen dan isterinya, Fatin Atikah Munzahit, 26, yang terpaksa berpisah dengan satu sama lain selepas dimasukkan ke ICU.

“Pada 30 Oktober yang lalu, Aizameen telah dimasukkan ke ICU selepas mengalami asma kronik”

“Manakala isterinya, Fatin dimasukkan ke ICU Isnin lalu akibat jangkitan kuman dalam darah”.

Anak bongsu mereka turut dimasukkan ke hospital

Anak bongsu mereka, Fitiya Ariana yang berusia dua bulan turut dimasukkan ke wad akibat cirit birit dan najis berdarah

Sementara abangnya Firash Aedrian, 2, mengalami ekzema kini dijaga oleh ibu saudara kanak-kanak itu, Nur Shuhaila Mazlan, 28.

Walaubagaimanapun, Fatin sudah dipindahkan ke wad biasa kelmarin sebelum keluar hospital bersama bayinya, Fitiya petang semalam.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen menitipkan ucapan takziah kepada keluarga dan mendoakan kesembuhan keluarga ini.

“3 sekeluarga di hospital” Suami Koma & Isteri Baru Habis Pantang Kena Jangkitan Kuman,Sepupu Mohon Doa Semua

Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Itulah yang terpaksa dihadapi pasangan ini apabila si suami kini koma kerana menghadapi masalah berkaitan paru-paru.

Malah, lebih menyedihkan apabila isterinya yang baru sahaja habis berpantang dijangkiti kuman dalam darah turut dimasukkan ke unit rawatan rapi (ICU).

Menerusi perkongsian di laman Facebook, sepupu kepada wanita tersebut iaitu Emmy Farhany Ahmad memohon jasa baik orang ramai untuk mendoakan kesihatan keluarga ini.

Tiga sekeluarga di hospital

Dalam gambar Ini sepupu saya Fatin Elika Elisya dan suaminya Aizameen Haqim bersama anaknya. Mereka ada lagi seorang baby girl baru umur 2 bulan dan Fatin baru je habis pantang.

 

 

Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Itulah yang terpaksa dihadapi pasangan ini apabila si suami kini koma kerana menghadapi masalah berkaitan paru-paru.

Malah, lebih menyedihkan apabila isterinya yang baru sahaja habis berpantang dijangkiti kuman dalam darah turut dimasukkan ke unit rawatan rapi (ICU).

Menerusi perkongsian di laman Facebook, sepupu kepada wanita tersebut iaitu Emmy Farhany Ahmad memohon jasa baik orang ramai untuk mendoakan kesihatan keluarga ini.

 

Tiga sekeluarga di hospital
Dalam gambar Ini sepupu saya Fatin Elika Elisya dan suaminya Aizameen Haqim bersama anaknya. Mereka ada lagi seorang baby girl baru umur 2 bulan dan Fatin baru je habis pantang.

Apa yang cuba saya nak sampaikan berat ujian sepupu saya sekeluarga ni. Mulanya suaminya kena semput kronik kerana memang ada masalah dengan paru-paru yang sekian lama.

Masa kena serang tu suaminya dikejarkan ke hospital dan dimasukkan icu. Sekarang dalam keadaan koma.

Dalam tak sedar dah hampir 2 minggu dah sebenarnya. Sepupu saya Fatin berharap yang suaminya boleh diselamatkan.

Isteri pula masuk ICU
Malam tadi pula. Sepupu saya Fatin pula dimasukkan ke icu kerana ada jangkitan kuman dalam darah. Fatin terlalu lemah. Mulanya suspek denggi.

 

Bila darah drop Fatin terus rebah sampai biru muka. Maybe terlalu berat nak menanggung ujian dan tekanan emosi dalam keadaan baru je habis pantang bersama 2 anak.

Baby kena warded
Berat lagi ujian dalam mereka suami isteri di icu, hari ini baby pulak warded. Beberapa hari ini baby kena cirit birit sampai berak berdarah. Tu yang pergi hospital rupanya baby pun tak okay.

Dah la baby dari dalam pantang kena sawan tangis. Setiap malam nangis tanpa henti. Puas berubat tapi tak dapat ubati.

Hanya mengurangkan sikit saja. Anak sulung pun tengah tak sihat. Demam eczema teruk. Kesian si abang. Saat ini si abang dijaga oleh mak saudaranya.

 

Tolong doakan
Jadi saya nak menyeru kepada insan-insan yang mengenali saya please doakan untuk sepupu saya ni sekeluarga.

Berikan kesihatan kepada Fatin dan babynya serta anak sulungnya. Doakan ada sinar buat Aizameen sedar dari koma dan mereka boleh sekeluarga bersama membesarkan anak-anak.

Moga doa kalian diangkat oleh Allah SWT dan hanya Dia saja juga yang dapat membalasnya. Berat ujian sepupu saya tanggung.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

PERHATIAN: Pihak Kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sumber :yoy network Dan Harian Metro
Sementara itu, ini antara artikel menarik untuk anda ikuti

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *