Viral

Individu Ini Masuk Hutan Nak Cari Burung, Terkejut Jumpa Gambar Wanita Dicvcuk Jarum Tergantung Bersama Baju

Pasti ramai yang tahu atau pernah terbaca tentang kisah mlstik amalan khurfat,ilmu hltam, slhir, ilmu guna-guna bvatan orang yang sering kita dengari sama ada di laman s0sial, di televisyen atau di dada akhbar yang mana perkara ini amat sin0nim dengan masyarakat sejak dulu lagi.

Sebagai contoh ilmu hltam dan filem yang ditayangkan di dalam drama TV atau filem, ia sebenarnya memang benar-benar berlaku dan menjadi amalan bagi mereka yang tidak bertanggvngjawab mengambil jalan slngkat untuk mengenakan orang lain sama ada kerana dngki, Iri hati atau tidak pvas hati dan sebagainya.

Kisah yang mengaitkan ilmu slhir atau ilmu hltam ini dik0ngsikan oleh seorang pengguna Facebook yang dikenali sebagai Mohd Nur Rahmat Jumraelyang mana rakannya dikatakan telah masuk ke hutan dengan tujuan untuk mencari burung tetapi sebaliknya terjumpa sesuatu yang aneh dan pellk berkaitan dengan amalan khurfat dan sylrik.

Baju yang dijumpai mempunyai sekeping gambar seorang perempuan bertudung.

Bismillah, Allahumma solli ala muhammad.

Pernah dengar pugai? Atau pun bvatan orang? Ke pernah dengar guna-guna orang? Atau mungkin sl hir?.

Mana-mana tempat mungkin benda ini masih wujud. Orang berjaya, kita lri hati dan dengkl. Orang tidak terima cinta, kita b0 moh kannya.

Kesannya yang kena slhir tu, merana. Saklt, dan boleh bawa mavt. Gambar di bawah dirakamkan oleh kawan Tuan Tony Hma semasa mencari burung di dalam hutan.

Agak-agak gambar dicvcuk menggunakan jarum dan juga baju wanita ini untuk apa ya?

Nota: Sebelum ini sahabat sejemaah, diceritakan oleh ustaz Mizan, pernah kena sl hir semasa menjalankan dakwah.

Bila bervbat jantungnya seperti dicvcuk-cvcuk oleh benda tajam. Namun, Alhamdulillah ustaz tu berjaya disembuhkan. Ada Amalan yang dipegang sebagai pendlnding.

Antaranya melazimi Al-Mathurat pagi dan petang. Sesiapa saja yang mengamalkan perbuatan sylrik ini iaitu slhir pengaslh guna gambar sesungguhnya sangat berd0sa besar selain turut menyekvtukan Allah.

Mengapa belajar ilmu hltam dan ilmu khurfat ini untuk memblnasakan orang lain. Bukankah lebih baik meminta dari Allah daripada membuat d0sa besar sebegini.

Siapa pun orang yang berbuat demikian, dia akan menanggung d0sa selagi orang yang dia kenakan itu tidak akan memaafkan dirinya. Ditambah lagi dengan d0sanya terhadap Allah SWT kerana mengamalkan ilmu hltam dan amalan khurfat ini.

Semoga menjadi pengajaran kepada kita semua.

Sumber:klv

 

Seram! Pemandu Grab Dapat Tambang Daun Kering Dari Wanita Misteri! Bunian Ke?

Apa perasaan korang apabila wang yang diterima dari seseorang bertukar menjadi daun kering? Selalunya kita tengok situasi ini dalam drama atau filem tapi kali ini ia benar-benar dialami oleh seorang pemandu Grab!

Kisah aneh itu dikongsi isteri pemandu Grab berkenaan di Twitter dan diulang kicau lebih 12,000 kali.

Pada malam Sabtu lalu, pemandu Grab yang bernama Zed itu membawa seorang penumpang wanita menuju ke Jalan Hoover Ipoh, Perak.

Difahamkan pada waktu dia mengambil wanita tersebut, jam sudah menunjukkan pukul 7 malam dan ketika tiba di destinasi yang dituju, wanita itu memberi duit tambang RM8 dalam bentuk RM1.

Sebaik saja menerima duit tambang, pemandu Grab itu terus memasukkan duit dalam dompet dan pulang ke rumahnya.

Namun sudah jadi amalan dia akan periksa dompet selepas hantar penumpang sebab dia akan pindahkan duit tersebut ke dalam ‘pouch’. Bila buka je dompet, tengok ada daun!

Zed terus memaklumkan kepada isterinya, Farah mengenai kejadian aneh itu dan membuang daun berkenaan kerana bimbang berlaku perkara yang bukan-bukan.

Lebih menyeramkan, Zed turut memberitahu wanita berkenaan berkelakuan aneh semasa di dalam kereta.

Wanita misteri tersebut suka gelak, walau langgar lubang pun gelak dan dipercayai seorang wanita Indonesia.

Sampai sekarang pasangan itu masih lagi tertanya sama ada wanita tersebut adalah manusia atau sebaliknya.

Sementara itu, netizen mula mengeluarkan hujah mendakwa wanita tersebut mungkin hantu atau orang bunian.

Tetapi Farah lebih yakin bahawa suaminya telah dipukau oleh wanita misteri tersebut.

Haihh naik bulu roma kan! Serammm! Siapa agaknya wanita misteri tu? Korang hati-hati kalau ada wanita nak tumpang kereta!

sumber : ohhangat

 

Rakamann Barang Sihiir Dibaakar, Namun Tiba-tiba Mereka Terdengar Sesuatu Yang Buat Bulv R0ma Meremang

Sesi membaakar barang-barang khuurafat dan sihiir yang dilakukan oleh Pusat Rawatan Islam Terapi bil Quran, Malaysia ini mendapat perhatian netlzen.

“Sesi baakar barang khuurafat dan sihiir. Dengar tak bunyi benda menger4ng dalam 12 saat baru live? Anjing menyalak dan burung bising serta benda di pokok itu?” demikian tulis pengendali laman Facebook berkenaan.

“Ini sesi membaakar barang-barang khuurafat yang mana kita dah dapat, yang kita dah maatikan, yang kita dah hancurkan, yang tangkal-tangkal daripada tok bomooh yang kita dah dapat.

InshaAllah tuan-tuan, kita ada banyak lagi nak dihaapuskan. Mudahan jangan ada lagi yang mengamalkan perbuatan ini.

“Tiada apa yang pellk. Kita kena haancur dan baakar benda-benda ini. Kalau kita buat begitu sahaja, takvt ada orang yang dapat dan gunakan semula.

“Mana-mana gambar pesaakit yang digunakan untuk buat sihiir, kemeenyan-kemeenyan yang digunakan itu semua akan dibaakar dan dihancvrkan. InshaAllah.

“Memanglah busuuk, entah apa benda di dalam tu. Kita pun dalam keadaan segan-segan. Boleh tengok spot yang kita dapat ini dekat pokok besar ini saja.

Masa tengah baakar tu, ada benda yang terjaatuh, bergoyang semua, Allah saja yang tahu. Tetapi kita tidak boleh baakar barang-barang ini di kawasan perumahan. Kita kena baakar di tempat yang jauh.

“Memang ada macam-macam bav. Saya pernah ada pengalaman baakar barang-barang ini, ada benda itu meletvp dan terkena pada muka kita. Tuhan saja yang tahu. Anda boleh teng0k asap yang keluar. Tetapi memang pr0sesnya begini.

“Anda kena baakar benda ini. Ini tuan-tuan, yang mana saya takvt nak buka tapi terpaksa nak bvka sebab nak baakar benda ni. Kalau nak haapuskan dia, sama ada baakar atau kooyak atau shreedkan. Kita pun nak cepat balik ni, dah nak maghrib.

“Ini barang-barang yang kita tunjukkan anda live yang kita buka dan maatikan benda-bendak khuurafat, gambar-gambar pesaakit, buka semva ikatan-ikatan dan slmpulan itu semua dan sekarang kita baakar barang-barang itu semua.

“Mana dapat barang tu? Ada yang dapat dari pesaakit, dari bomooh yang telah pencen. Saya kena pastikan semua benda ini dibaakar sehingga hancvr barulah saya boleh balik.

“Allah, macam-macam benda ada dekat sini. Bavnya, asapnya hanya tuhan saja yang tahu,” katanya.

Ada segelintir netlzen yang mendakwa mereka hanya membaakar smpah, menipv dan sengaja membuat glmik untuk mengelirvkan netlzen.

Namun pihak pusat rawatan berkenaan menaflkan dakwaan yang tidak berasas itu.

“Kepada mereka yang pandai komen kata kami baakar macam sampah menipv dan glmik semalam, harap boleh bagi alamat penuh kalian. Kami nak p0s baki barang-barang ini untuk dilupvskan. Kami nak belajar cara anda pula menghaapuskan benda-benda ini.

“Kami tak dlbayar apa-apa pun untuk melupuskan benda-benda tersebut. Mancls pun tak diberi, mahupun vbat nyamvk,” tegasnya.

Selain berk0ngsi video menghaapuskan barang-barang sihiir, laman berkenaan turut berk0ngsi mengenai sebuah taska yang didkwa telah disihiir dengan najils.

“Taska disihiir dengan najls. Orang lalu tak nampak. Pekerja semua panass dan selalu bergadvh dan ramai yang berhentl. Tak ada budak nak masuk tahun hadapan dan ada budak yang menangis kalau datang ke taska ini.

“Tadi pagi kami dipanggil untuk berslhkan taska ini. Terjumpa najils yang melekat di tembok taska berkenaan. Alhamdulillah setelah diberslhkan tadi, malam ini dah mula orang menghvbungi dan mahu menghantar anak ke taska mereka.

“Mengapa bangsakv masih nak maatikan perniagaan orang lain? Sihiir kan doasa besar.

“Doakan pemilik taska ini tabah dan diberi kekuatan untuk menghadapi ujian ini serta dimvrahkan rezeki dan diberi kejayaan dunia dan akhirat,” katanya.

Sumber : TheReporter/KLV/onlinemalaya

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

PERHATIAN: Pihak Kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.


Sementara itu, dibawah ini adalah artikel menarik untuk anda ikuti

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *