ISU SEMASA Viral

Lambaian Yang Menyediihkan

MARANG: Seorang pelajar perempuan dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini hari ini atas tvduhan membvnvh kenalannya.

Tertuduh didakwa di hadapan Majistret Engku Nurul Ain Engku Muda, mengikut Seksyen 3o2 Kanun Kes3ksaan.

Mengikut kertas pertudvhan, pelajar Tingkatan Enam itu didakwa membvnvh rakannya di sebuah rumah di Kampung Lubuk Batu, Jalan Bukit Tadok, Telemong, pada 1 November lalu antara jam 8.30 hingga 9.30 pagi.

Bagaimanapun, tiada sebarang pengakuan direkodkan daripada tertvduh dan tiada jaminan ditawarkan.

S3ksyen 3o2 memperuntukkan hukuman m4t1 jika s4bit kesalahan.

Engku Nurul Ain kemudian menetapkan 10 Januari depan untuk sebutan semula kes di Mahk4mah Majistr3t Kuala Berang.

Video: Ketika Lambaian Sayu Keluarga Tertuduh, Netizen Perasan Sesuatu yg Mengejutkan

Pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya, Amer Abu Bakar Abdullah, manakala tertvdvh diwakili peguam Yayasan Bantuan Guaman Kebangsaan, Mazlan Md Zain.

Sila Tonton Video di Bawah Sekali

Terdahulu, tertuduh yang memakai pakaian lokap berwarna ungu dan bertudung hitam, tiba di perkarangan Mahkamah Majistret Marang, kira-kira jam 9.40 pagi.

Beberapa ahli keluarganya termasuk ayah dan ibu dilihat turut berada di perkarangan mahkamah berkenaan dan melambai tertvdvh.

Tertuduh dihadapkan ke Mahk4mah Majistret Marang atas pertudvhan mengikut S3ksyen 302 Kanvn Keseks4an.

Netizen Perasan Sesuatu yg Menyedihkan

Video: Ketika Lambaian Sayu Keluarga Tertuduh, Netizen Perasan Sesuatu yg MengejutkanVideo: Ketika Lambaian Sayu Keluarga Tertuduh, Netizen Perasan Sesuatu yg MengejutkanVideo: Ketika Lambaian Sayu Keluarga Tertuduh, Netizen Perasan Sesuatu yg MengejutkanVideo: Ketika Lambaian Sayu Keluarga Tertuduh, Netizen Perasan Sesuatu yg MengejutkanVideo: Ketika Lambaian Sayu Keluarga Tertuduh, Netizen Perasan Sesuatu yg MengejutkanVideo: Ketika Lambaian Sayu Keluarga Tertuduh, Netizen Perasan Sesuatu yg MengejutkanVideo: Ketika Lambaian Sayu Keluarga Tertuduh, Netizen Perasan Sesuatu yg MengejutkanVideo: Ketika Lambaian Sayu Keluarga Tertuduh, Netizen Perasan Sesuatu yg MengejutkanVideo: Ketika Lambaian Sayu Keluarga Tertuduh, Netizen Perasan Sesuatu yg MengejutkanVideo: Ketika Lambaian Sayu Keluarga Tertuduh, Netizen Perasan Sesuatu yg MengejutkanVideo: Ketika Lambaian Sayu Keluarga Tertuduh, Netizen Perasan Sesuatu yg MengejutkanVideo: Ketika Lambaian Sayu Keluarga Tertuduh, Netizen Perasan Sesuatu yg MengejutkanVideo: Ketika Lambaian Sayu Keluarga Tertuduh, Netizen Perasan Sesuatu yg MengejutkanVideo: Ketika Lambaian Sayu Keluarga Tertuduh, Netizen Perasan Sesuatu yg MengejutkanVideo: Ketika Lambaian Sayu Keluarga Tertuduh, Netizen Perasan Sesuatu yg MengejutkanVideo: Ketika Lambaian Sayu Keluarga Tertuduh, Netizen Perasan Sesuatu yg MengejutkanVideo: Ketika Lambaian Sayu Keluarga Tertuduh, Netizen Perasan Sesuatu yg Mengejutkan

Walaupun Masih Belum Berusia 21 Thn, Tetapi ini Nasib dan Hukuman yg Bakal dikenakan ke Atas Nur Atirah

Terdahulu, Pelajar perempuan Tingkatan Enam yang dipercayai terbabit dalam pembnuhan Siti Nur Sura lsmail, 19, dengan mengelar beberapa kali pergelangan tangan kiri mangsa sehingga pvtus, direman tujuh hari sehingga Isnin depan.

Perintah tahanan reman itu dikeluarkan Majistret Engku Nurul Ain Engku Muda bagi membolehkan siasatan lanjut mengikut Seksyen 302 Kanun Kesksaan kerana membnuh.

Terdahulu, suspek berusia 19 tahun tiba di perkarangan Mahkamah Majistret Marang, di sini jam 10.10 pagi.

Walaupun Masih Belum Berusia 21 Thn, Tetapi ini Nasib dan Hukuman yg Bakal dikenakan ke Atas Nur Atirah
PELAJAR perempuan Tingkatan Enam yang dipercayai terbabit dalam pembnuhan Siti Nur Sura lsmail, 19, direman hari ini di Mahkamah Majistret Marang selama tujuh hari sehingga Isnin depan.

Perintah tahanan reman itu dikeluarkan membolehkan siasatan lanjut mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan dijalankan kerana membunuh. – NSTP/Ghazali Kori

Walaupun Masih Belum Berusia 21 Thn, Tetapi ini Nasib dan Hukuman yg Bakal dikenakan ke Atas Nur AtirahSITI Nur Suya (kiri) dan suspek
Suspek yang juga kenalan mangsa sebelum ini, ditahan selepas diserahkan ibunya pada jam 8.15 pagi ketika datang ke Balai Polis Telemong.

Tangkapan terhadap suspek dibuat berdasarkan bukti yang ditemui di lokasi kejadian dan rakaman kamera litar tertutup (CCTV) di rumah burung berhampiran kediaman mangsa.

BH sebelum ini melaporkan, seorang remaja perempuan berusia 19 tahun ditemui m4ti dipercayai dibnuh dalam kejadian samvn di Kampung Lubok Batu, Telemong, Kuala Berang.

Dalam kejadian jam 2.30 petang itu, mangsa ditemui tertiarap di ruang tamu rumah berkenaan oleh adiknya, Siti Nur Suhada, 15, yang baru pulang dari sekolah.

Walaupun Masih Belum Berusia 21 Thn, Tetapi ini Nasib dan Hukuman yg Bakal dikenakan ke Atas Nur Atirah

Saspek kes bnuh Siti Nur Suya lsmail di Kampung Lubok Batu, Telemong, Kuala Berang pada 1 November lalu dihadapkan ke Mahkamah Majistret Marang hari ini atas pertuduhan membnuh.

Menurut laporan Kosmo! Online, tertuduh seorang pelajar tingkatan enam, Siti Nur Atirah Azmi mengangguk faham

Dan tiada pengakuan direkodkan selepas pertuduhan dibacakan.

Tertuduh berusia 19 tahun yang juga kenalan mangsa didakwa mengikut Seksyen 302 Kanun Kesksaan yang memperuntukkan hukuman m4ti mandatori jika sabit kesalahan.

Walaupun Masih Belum Berusia 21 Thn, Tetapi ini Nasib dan Hukuman yg Bakal dikenakan ke Atas Nur Atirah

Tambah laporan itu lagi, Majistret Engku Nurul Ain Engku Muda tidak membenarkan remaja terbabit diikat jamin selain menetapkan sebutan semula kes pada 10 Januari 2021.

Ibu tertuduh lambai tangan

Malah, ibu tertuduh turut dilihat melambai anaknya ketika remaja perempuan itu dibawa ke dalam kereta.

Harian Metro sebelum ini melaporkan seorang remaja perempuan ditemui m4ti dipercayai dibunvh dalam kjadian samun di Kampung Lubok Batu, Telemong, Kuala Berang pada 1 November lalu.

Dalam kjadian 2.30 petang itu, mangsa ditemui tertiarap di ruang tamu rumah berkenaan oleh adiknya, Siti Nur Syuhada, 15, yang baru pulang dari sekolah.

Walaupun Masih Belum Berusia 21 Thn, Tetapi ini Nasib dan Hukuman yg Bakal dikenakan ke Atas Nur Atirah

Dalam pada itu, keluarga arwh Siti Nur Surya, 19, tidak menyimpan dendam kepada sesiapa susulan pembunvhan anak kelima daripada tujuh beradik itu.

Bapa arwh, Ismail Muda, 58, berkata, dia dan keluarga menerima kjadian itu sebagai takdir, walaupun pahit untuk ditelan.

Ismail yang kelihatan sedih apabila berbicara mengenai peristiwa hitam itu berkata

Sehingga kini keluarganya masih diselubungi perasaan sedih dan trauma dengan kjadian itu, walaupun ia sudah 11 hari berlalu.

” Kami tidak berdendam dan keluarganya (suspk) sudah datang ke rumah kami beberapa hari lalu.

” Tetapi, saya berharap biarlah kem4tian anak saya mendapat pembelaan sewajarnya dan pelaku menerima hukuman setimpal dengan apa yang dilakukan,” katanya.

Walaupun Masih Belum Berusia 21 Thn, Tetapi ini Nasib dan Hukuman yg Bakal dikenakan ke Atas Nur Atirah

Terdahulu, mangsa ditemui tertiarap di ruang tamu rumah berkenaan oleh adiknya, Siti Nur Syuhada, 15, yang baru pulang dari sekolah.

Walaupun Masih Belum Berusia 21 Thn, Tetapi ini Nasib dan Hukuman yg Bakal dikenakan ke Atas Nur AtirahWalaupun Masih Belum Berusia 21 Thn, Tetapi ini Nasib dan Hukuman yg Bakal dikenakan ke Atas Nur AtirahWalaupun Masih Belum Berusia 21 Thn, Tetapi ini Nasib dan Hukuman yg Bakal dikenakan ke Atas Nur AtirahWalaupun Masih Belum Berusia 21 Thn, Tetapi ini Nasib dan Hukuman yg Bakal dikenakan ke Atas Nur AtirahWalaupun Masih Belum Berusia 21 Thn, Tetapi ini Nasib dan Hukuman yg Bakal dikenakan ke Atas Nur AtirahWalaupun Masih Belum Berusia 21 Thn, Tetapi ini Nasib dan Hukuman yg Bakal dikenakan ke Atas Nur AtirahWalaupun Masih Belum Berusia 21 Thn, Tetapi ini Nasib dan Hukuman yg Bakal dikenakan ke Atas Nur AtirahWalaupun Masih Belum Berusia 21 Thn, Tetapi ini Nasib dan Hukuman yg Bakal dikenakan ke Atas Nur AtirahWalaupun Masih Belum Berusia 21 Thn, Tetapi ini Nasib dan Hukuman yg Bakal dikenakan ke Atas Nur AtirahWalaupun Masih Belum Berusia 21 Thn, Tetapi ini Nasib dan Hukuman yg Bakal dikenakan ke Atas Nur AtirahWalaupun Masih Belum Berusia 21 Thn, Tetapi ini Nasib dan Hukuman yg Bakal dikenakan ke Atas Nur Atirah

Ketua Polis Daerah Hulu Terengganu, Deputi Superintendan Mohd Adli Mat Daud, berkata kertas siasatan itu telah siap lebih 90 peratus dan menunggu arahan selanjutnya daripada TPR.

Selain itu, beliau berkata, pihaknya mendapatkan bantuan unit selam pasukan polis untuk mengesan barangan kes dipercayai dibuang suspek berusia 19 tahun di Sungai Telemong dekat Kampung Bukit Tadok.

“Kertas siasatan sudah hampir siap dan setakat ini, kira-kira 20 saksi dipanggil untuk membantu siasatan.

Snjata dipercayai digunakan dalam kejadian itu juga telah ditemui di tepi lebuh raya di Telemong pada 4 November lalu.

Walaupun Masih Belum Berusia 21 Thn, Tetapi ini Nasib dan Hukuman yg Bakal dikenakan ke Atas Nur Atirah

“Ahad lalu, kita menggunakan khidmat sembilan pegawai dan anggota Unit Selam Pasukan Polis Marin Wilayah Tiga untuk mengesan barangan kes yang dipercayai dibuang ke dalam sungai oleh suspek.

“Ia susulan berdasarkan siasatan, suspek mengaku ada membuang barang diambil dari rumah mangsa.

Namun kita tidak menemuinya dalam operasi dijalankan selama dua jam bermula jam 3 petang itu,” katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang media di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Hulu Terengganu, di sini, hari ini.

sumber : bharian/zox

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

PERHATIAN: Pihak Kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.


Sementara itu, dibawah ini adalah artikel menarik untuk anda ikuti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *