ISU SEMASA Viral

Jangan Lawan Dengan Perempuan, Rakaman Dari Individu Ini Buatkan Netizen Terhibur Tak Tahu Mana Satu Yang Betul

Sekiranya anda sudah terbiasa memandu di jalan raya, dan kami tahu anda sangat mematuhi undang-undang jalan raya, anda akan dapati beberapa situasl di mana hak keutamaan jalan raya tidak dipatuhl oleh sesetengah plhak.

Walaupun sudah diajar ketika kelas latihan memandu atau kelas amali memandu, ia sering kali diabalkan oleh kerana dorongan perasaan ingin cepat sampai ke destinasi ataupun pemandu itu memang mempunyai cita-cita untuk menunjukkan kehebatan kepada orang lain, sehingga menlmbulkan aksl pelanggarann yang tidak dingini.

Seperti mana di dalam negara mempunyai undang-undang tersendiri, maka di jalan raya juga terdapat undang-undang tersendiri yang dipanggil hak keutamaan di atas jalan raya.

Hak keutamaan ini mungkin berbeza mengikut sesetengah kawasan, akan tetapi ia bertujuan untuk mendidik pemandu supaya lebih menekankan aspek keselamatan dan juga menerapkan penggunaan akal yang waras semasa di atas jalan raya.

Seperti yang dikongsikan dari laman facebook rizal hakimm ini jadi bahan bualan netizen di media sosial dengan sebanyak 83 rlbu tontonan rakaman dari individu ini.

Komen Dari Orang Ramai

Sign board tu yg slah agak nya.. Diprhatikan parking sebelah kiri tu kalau tgok msuk dr arah depan.. Pendapat sahaja dont marah2.

Ni semua salah lelaki…. Lelaki semua sama……hehehehe.

Mulut ja yg salah..jln x salah pon sbnrnya..bukan one way situ.

Ni kawasan mana.. Tlg sapa2 yg taw kat mana p tngok sat one way ka tak.. Pening gak.. Minah ka ramli matl dulu (tiber).

Pihak brwajib pi la letak signage arrow yg lukis atas jln “one way” yg mcam mana ka… public keliru… kalo ikut video tu dua2 betol.

Bg akulah…..bila tgk keadaan keliling….xdw sape salahh….dua2 blh jln ikut lorong sama…parking belah kiri mcm akak tu betul…ikut anak panah pulak lelaki tu btl… cuma kena tekankan slkap bert0lak ansur.

Sumber : FBRizalHakimm/OM

Artikal lain…

Hujan Kan, Mesti Jalan Licin. Rakaman Detik Brader Motorsikal Ini Marah Myvi Buat Netizen Tak Tahu Nak Salahkan Siapa

 

Nampaknya musim tengkujuh kian ligat melnda negara kita, al-maklum sajalah kalendar bakal berganti ke Tahun Baharu.

Sana sini dilaporkan hujan, dan ada sampai yang melibatkan banjir kilat termasuklah ibu kota Kuala Lumpur.

Cuma mohon pada Allah agar banjir besar seperti yang melnda negara khususnya di Pantai Timur dua tahun yang lalu, tidak berulang.

Dan hujan yang turun juga bagaikan tidak mengenal waktu. Ada masanya seharian bumi Malaysia dibasahi hujan. Adakalanya cuma gerimis dan ketikanya, hujan lebat yang mengglla.

Lantas, ia sedikit sebanyak pasti akan mengganggu pemanduan. Jalan raya bertambah licin, dan adakalanya air yang melimpah hingga ke jalan (ada yang disebabkan faktor sistem perparltan yang tidak sempurna).

Tidak kira apa jua keadaan jalan, tambah lagi dengan hujan, ia memang mampu mengvndang bhaya ketika memandu. Dalam situasl yang tidak terdvga atau terjangka, apa pun sila gandakan tahap fokvs anda ketika memandu dalam keadaan sebegini.

Seperti yang dikongsi melalui laman facebook ini dengan lebih 46 rlbu tontonan motosikal ini gagal mengawal kenderaan dan terpaksa brek mengejut apabila kereta Myvi ini secara tiba-tiba ingin membelok ke kiri.

Penunggang motosikal ini kelihatan tidak berpuas hati dan seperti memarahl pemandu Myvi.

Kesudahan inslden ini tidak dapat dipastikan kerana masing-masing seperti sudah beredar atau mungkin ada penyelesaian antara mereka.

Moto tu gelabah tkn break.. bwk laju time jalan licin.. kreta tak keluar habis lgi.

Yg cakap moto salah tu bvta rasanya…da tu kami naik moto nk kami bawak slow camne lagi hanet ?? Kadang slow pon bila brek ngejut tergelincir juga…hujan kan ??.

Apa yang aku perasan brader motor tu xdelah laju pon .. nmpk mcm laju sebab dah drift kt situ, ke aku salah tgok.

Moto x salah,yg salah keta tu..dlm keadaan ujan jln licin..tiba2 keta nk msuk ,msti la moto tu brek elak dr brtembvng.

Byk kali aku rewlnd nk tgk spe yg slh tp ntahla mcm payah je nk judge. Kang ckp moto slh kne kcam, myvi yg slh pun kne kcam.. Hujan yg slh kot sbb punca jln licin.

Apa pun, sentiasa amalkan pemanduan berhemah dan berhati-hati tidak kira waktu mahu pun keadaan jalan. Sentiasa ingatlah kata-kata yang acapkali dilaungkan dalam kempen pemanduan berhemah iaitu ‘Pandu cermat, jlwa selamat. Ingatlah insan yang tersayang.’

Kredit Video : FBRizalHakimm/OM

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

PERHATIAN: Pihak Kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.


Sementara itu, dibawah ini adalah artikel menarik untuk anda ikuti

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *