ISU SEMASA Viral

Budak m4ut dic4mpak dari tingkat 4. Saksi beritahu apa yang dia nampak

Kuala Lumpur: Kanak-kanak berusia empat tahun m4ut dipercayai dic4mpak dari tingkat empat apartment di Danau Kota, di sini, hari ini.

Ketua Jabatan Sias4tan J3nayah Kuala Lumpur, Senior Asisten Komisioner Nik Ros Azhan Nik Abd Hamid berkata, pihaknya menerima panggilan berhubung kej4dian pada 8 pagi.

“Sias4tan mendapati, susp3k warga Nigeria berusia 42 tahun cuba mer0gol sal4h seorang anak tiri-nya yang sedang tidur di ruang tamu namun cuba dihalang oleh isteri dan anak-anak yang lain berusia 19 hingga 29 tahun.

“Ber4ng dengan kej4dian itu, susp3k meng4muk dan mem-ukul serta mengh3ntak kesemua mngsa yang ada di dalam rumah berkenaan,” katanya.

Nik Ros Azhan berkata, isteri dan anak-anak cuba menyelam4tkan diri dan keluar dari rumah untuk mendapatkan b4ntuan jiran dan pengawal kesel4matan.

“Melihat mngsa menj3rit dan meminta tolong, susp3k kemudian mengangkat mngsa, membawanya ke tingkap luar bilik utama dan menc4mpaknya keluar.

“Suspek turut melomp4t keluar melalui tingkap yang sama.

“Susp3k yang ced3ra tidak dapat melarikan diri dan dit4ngkap oleh pengawal kesel4matan dan orang awam sebelum diserahkan kepada polis.

“Susp3k dibawa ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk raw4tan sebelum ditahan bagi membantu si4satan mengikut Seksyen 302 Kanun Kes3ksan,” katanya.

Seorang kanak-kanak empat tahun maut selepas dicampak dari tingkat tiga kediamannya di Pangsapuri Villa Danau, Setapak Kuala Lumpur hari ini.

B4aling telefon sebelum c4mpak budak

Kuala Lumpur: “Saya lihat susp3k memb4ling telefon pintar terlebih dahulu sebelum menc4mpak Adam yang berusia empat tahun dari kediamannya di tingkat empat,” kata Idayu Ismail, 24.

Idayu adalah saksi kejadian yang turut sama membantu menyelam4tkan seorang wanita yang juga ibu tiri daripada dip-ukul susp4k.

Menceritakan kej4dian, Idayu berkata, pada 7.40 pagi, dia terdengar b-unyi bis-ing dari tingkat atas kediamannya itu.

“Namun selepas itu saya melihat jiran saya menarik ibunya dalam keadaan berlumuran d4rah dan dalam keadaan berb0gel di tangga hadapan rumah saya.

“Saya dan keluarga menyelam4tkan wanita itu namun tidak lama kemudian saya melihat suspek yang juga dalam keadaan b0gel memb4ling telefon pintar dari tingkat atas,” katanya ketika ditemui di lokasi kejadian, di sini, hari ini.

Menurutnya, susp3k kemudian menc4mpak kanak-kanak lelaki berusia empat tahun di bahagian bawah.

“Kanak-kanak itu memang kami kenali sebagai Adam. Keadaan p4nik saya kemudian menghubungi polis.

Katanya, sebelum kej4dian tidak ada perkara aneh termasuk malam sebelum kej4dian.

“Sebelum ini keluarga mereka tidak pernah berg4duh dan selalu turun ke bawah untuk berekreasi,” katanya.

Sementara itu, Ketua Jabatan Sias4tan J3nayah Kuala Lumpur, Senior Asisten Komisioner Nik Ros Azhan Nik Abd Hamid berkata, susp3k c3dera selepas turut mel0mpat keluar melalui tingkap sama dan ditangk4p oleh pengawal keselamatan dan orang awam sebelum diser4hkan kepada polis.

Katanya, siasatan mendapati, susp3k warga Nigeria berusia 42 tahun cuba mer0gol seorang anak tiri-nya namun dihalang oleh isteri dan anak-anak yang lain.

Kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Kes3ksan.

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk pantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *