Viral

Saya Panggil Ustaz Datang, Rakaman CCTV Tunjuk Dia Ketuk Pintu Walaupun Grill Depan Tutup

Mlsteri ketukan pintu yang sebelum ini yang dilap0rkan berlaku di Se­langor, Johor, Melaka, Pahang dan Negeri Sembilan kini telah berjangklt ke negeri sebelah utara pula khususnya di Pulau Pinang.

Sejak beberapa hari lalu, penduduk negeri ini khususnya yang menetap di kawasan Taman Ilmu serta kawasan berhampirannya di Nibong Tebal di sini kec0h selepas berdepan ketukan mlsteri tersebut.

Menurut seorang penduduk, Norasmawati Allias, 40-an, ini kali pertama dia dan keluarga dig.anggu oleh bunyi ketukan mlsteri itu sejak tinggal di Taman Ilmu sejak empat tahun lalu.

 

“Kejadlan ketukan itu berlaku dua malam berturut-turut dan pada malam ketiga, kami mengambil keputusan untuk memanggil ustaz.

“Selepas dia (ustaz) pasang ayat-ayat tertentu untuk pagar rumah kami, Alhamdulillah, ma­suk malam ketiga, tiada lagi bunyi ketukan yang kedengaran,” katanya Ahad semalam.

Mengulas lanjut, kata Norasmawati, ketukan yang bermula sejak tengah malam, Selasa lalu itu akan kedengaran untuk tempoh selang sejam berdasarkan rakaman televisyen litar tertutup (CCTV) di kediaman mereka.

Klik untuk video

“Suami saya seorang anggota polis dan dia cakap bunyi itu memang bukan daripada kenderaan seperti motosikal kerana berbeza dengan bunyi ekz0s,” katanya.

Dia turut mend.akwa ketukan mlsteri itu masih berlaku di sekitar taman perumahan yang ­didiaminya.

 

Tambahnya, suami yang tidak mudah percaya dengan perkara mlstik, bagaimanapun mengakui bahawa bunyi tersebut tidak pernah didengarinya sebelum ini.

“Pelikk juga apabila ada suara su.mbang mengatakan bahawa bunyi tersebut adalah bunyi motosikal, padahal malam itu suasananya sunyi sahaja,” katanya.

Dalam pada itu, seorang lagi penduduk, Abdul Razak Khamis, 50, yang tinggal di Taman Pekaka di sini memberitahu, dia turut menjadi mngsa gan.gguan bunyi ketukan yang hampir sama kelmarin, namun ketukan tersebut hanya berlaku untuk temp0h satu malam sahaja.

“Saya harap tidak ada sebarang petunjuk atau kejadlan pelikk yang akan berlaku susulan daripada ketukan mlsteri ini,” ujarnya.

Klik untuk video

Pada 18 Disember lalu melap0rkan, penduduk di Sela­ngor, Melaka, Johor dan Pahang yang hidup dalam keta.kutan susulan gang.guan ketukan mlsteri itu kini tidak lagi dikejutkan de­ngan sebarang kejadlan tidak ­diingini.

Sumber : Kosm0/tambahkeju

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

PERHATIAN: Pihak Kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *