Viral

Lelaki ini akhirnya buat laporan di balai polis siap tuju satu soalan kepada polis. Jawapan yang diberikan polis buat dia tarik nafas panjang

Kakitangan Universiti Putra Malaysia (UPM) yang tular di media sosial kerana mengeluarkan kata-kata k.esat terhadap seorang pengguna jalan raya lain tampil memohon maaf atas t.indakannya.

“Jika saya salah, saya minta maaf. Saya maafkan semua. Spread the positivity. I’m done. Assalamualaikum,” tulisnya menerusi sosial media.

Berdasarkan video kejadian yang dikongsi seorang pemandu, wanita tersebut dilihat membuat pusingan-U sebelum dibunyikan hon oleh pemandu berkenaan.

Wanita berkenaan kemudian memandu ke sebelah kereta pemandu itu, dan seterusnya mengeluarkan kata-kata k.esat.

Pemandu berkenaan yang menggunakan nama akaun Twitter Fadzli Amin, berkata wanita tersebut menunjukkan stetoskop ketika in.siden itu berlaku, yang membuatkannya menyangka dia seorang doktor perubatan.

Bagaimanapun, wanita itu dilaporkan merupakan pensyarah UPM.

Pengarah Strategl dan Perhubungan K0rporat UPM dalam kenyataannya semalam mengesahkan wanita tersebut merupakan kak.itangan universiti mereka.

“UPM memandang s.erius berkenaan hal ini dan ia adalah reaksi sp.ontan peribadi beliau, dan tatakelakuan beliau sama sekali tidak mencerminkan sahsiah serta etika yang sepatutnya diterapkan oleh warga UPM.

“Sehubungan itu, perkara ini berada dalam s.iasatan pihak UPM untuk t.indakan selanjutnya,” katanya.

Terbaru, Fadzli dalam kemas kini di akaun Twitternya memaklumkan bahawa dia akan ke ibu pejabat polis daerah Sepang petang ini untuk memberi keterangan.

Jelasnya, ini kerana wanita tersebut telah membuat lap0ran polis yang mengatakan bahawa Fadzli memandu dengan berb.ahaya dan mengeluarkan kata-kata k.esat.

Sempat Tanya Polis Pasal Hon

Alhamdulillah dah settle bagi penerangan kepada polis dan buat report. Now biar polis s.iasat dan jalankan tugas. Semua video dan d.etails dah diserah kepada PDRM.

Traffic light dekat situ tak salah..dua2 belah hijau untuk jalan straight. Yang salah bila manusia main uturn dekat situ sebab situ bukan tempat uturn. Dan aku ada tanya polis s.alah ke aku hon mcm tu? Polis cakap tiada m.asalah.

Kredit : MalaysiaKini/Twitter/mediabawang

Selepas pemohonan maaf dibuat, lelaki yang terlibat ini tampil cerita ada benda lain pula jadi

Selepas dik.ecam teruk, pemandu wanita yang videonya tular gara-gara mengeluarkan kata-kata k.esat terhadap seorang pemandu lain dalam satu pert.engkaran pada Selasa, akhirnya memohon maaf.

Wanita yang dikenali sebagai Prof Madya Dr Bahariah Khalid itu membuat permohonan maaf menerusi akaun Instagramnya, bahariahkhalid.

“Jika saya salah, saya minta maaf. Jika saya betul, saya maafkan semua. Spread the p.ositivity (sebarkan positiviti),” tulisnya pada satu posting yang dimuat naik lewat malam Rabu.

Posting tersebut dimuat naik dengan memaparkan gambar bertulis perkataan ‘MAAF’.

Wanita tersebut menjadi perhatlan ramai sejak Selasa, selepas videonya mengeluarkan kata-kata mak.ian kepada seorang pemandu lain menjadi tular.

Video berdurasi lebih dua minit itu dimuat naik di akaun Fadzmin memaparkan kereta yang dipandu pemuda tersebut hampir sahaja berte.mbung dengan kereta yang dipandu seorang wanita yang membuat pusingan U secara me.lulu.

Pemuda berkenaan kemudian membunyikan hon sebagai tanda tidak berp.uas hati, namun tindakan tersebut meng.undang rasa b.engang pemandu wanita berkenaan lantas mengeluarkan kata-kata mak.ian.

Menerusi satu video berasingan yang dirakam penumpang keretanya, pemandu wanita dalam lingkungan pertengahan umur itu meng.amuk dan mengeluarkan kata-kata k.esat ketika mereka berhenti di lampu isyarat.

Dalam riak wajah m.arah, pemandu wanita berkenaan mendoakan agar pemuda berkenaan dija.ngkiti w.abak C0vid 19.

Pada mulanya, pemandu wanita berkenaan didakwa merupakan seorang doktor, namun sebaliknya dia adalah staf Universiti Putra Malaysia (UPM).

Universiti Putra Malaysia (UPM) menerusi satu kenyataan pada petang Rabu melahirkan kekesalan ekoran sikap kakitangan mereka.

Dalam masa yang sama, Hospital Serdang tampil dengan satu kenyataan mena.fikan pemandu wanita berkenaan adalah doktor yang bertugas di hospital berkenaan mahupun kakitangan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Profesor Buat Rep0rt Polis Pula

Kredit : Mstar/Twitter

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Payung Cerita Media Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *