Viral

Dating Berdua Dgn ‘Madu’, Tapi Ramai Puji Keikhlasan Wanita lni K0ngsi Suami

Sebut sahaja perkataan ‘p0Iigami’ pasti ramai isteri seperti ‘cacing kepnasan’ dan ada yang mula tidak keruan mendengarnya.

Bahkan, ramai yang berpendapat snggup hdup bersndirian daripada hdup berkongsi kasih suami dengan wanita lain.

Bagaimanapun, bukan semua wanita beranggapan sebegitu malah segelintir mereka dapat menyesuaikan diri dengan kehdupan bermadu seperti yang dikongsi oleh seorang wanita ini.

Biar bermadu janji bahagia

Menggunakan akaun bernama @siigitom, wanita tersebut tidak segan berkongsi v0deo mended4hkan kehdupannya sebagai seorang isteri kedua menerusi aplikasi TikTok miliknya.‘Dating’ bersama madu.

Dalam satu vdeo yang dikongsi, dia dilihat cukup bahagia apabila dapat meluangkan masa berdua bersama kakak madunya, iaitu isteri pertama.

Malah, kedua-duanya kelihatan begitu rapat sehingga disangkakan seperti adik beradik sewaktu bergambar bersama.

 

 

Hati baik dan bersih, kongsi suami pun okay

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata ntizen meluahkan rasa gembira melihat perkongsian wanita tersebut. Dalam pada itu, mereka turut memuji wanita terbabit serta kakak madunya atas keikhlasan berkongsi kasih suami. Memang tidak din4fikan lagi, bukan mudah tau hdup berkongsi suami ini.

Muka seiras, sedap mata memandang. Semoga kekal hingga syurga

 

 

Macam adik beradik, ‘sweet’ sangat

Selain itu, apabila melihat barang kemas yang dipakai oleh kedua-dua wanita berkenaan ntizen beranggapan bahawa ternyata suaminya memang berkemampuan untuk berp0Iigami.

Baguslah begitu, bahagiakan kedua-dua isteri sama rata dan adil! Semoga jodoh mereka kekal hingga ke syurga.

Sumber: TikTok @siigitom

Apakah yang perlu dilakukan oleh seorang isteri sekiranya ditakdirkan menempuh alam poIigami?

Apabila suami telah menyatakan hasrat hati untuk berkhwin lagi, bermakna isteri perlu bersiap sedia untuk menerima kedatangan bakal madu.

Bagaimanakah sikap isteri dalam menerima kedatangan madu ini?

Bagi sesetengah isteri, kedatangan ‘orang baru’ itu dinanti dengan dada berdebar-debar, dan ketika itu mulalah ia tidak lalu makan, tidak lena tidur dan memikirkan perkara yang bukan-bukan. “Mungkin aku dah tidak secantik dulu…. Dah tak menggh4irahkan lagi….” dan pelbagai persoalan seumpamanya bermain-main dalam kotak fikiran.

Allah turunkan ayat mengharuskan p0Iigami, jauh sekali hendak mengani4yai kaum wanita. Sebenarnya, p0Iigami adalah medan perjuangan yang besar untuk menundukkan n4fsu pada diri wanita. Ketika itulah n4fsu akan tertek4n.

Bermadu terasa meny4kitkan kerana n4fsu meronta-ronta minta diturunkan kehendaknya. Sekiranya kita berjaya menundukkannya, barulah datangnya nikmat bermadu. Dan
bersamanya datang nikmat beribadah, nikmat mengadu, merintih dan men4ngis di hadapan Allah. Kita akan men4ngis, bukan kerana kesaI berp0ligami tetapi kerana kesaI memandangkan selama ini kita lalai dengan nikmat Allah sehingga Allah menarik nikmat itu sedikit demi sedikit, untuk diberikan kepada kita di Akhir4t kelak.

Kredit:tsgt/gempak

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Payung Cerita Media Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *