Viral

Kec0h Isu ‘D0uble Standard’ Selebriti Pergi Bercuti, Sekali Menteri Ismail Sabri J4wab Macam Ni

Kerajaan tidak akan berk.ompromi dengan mana-mana individu termasuk g.olongan s.elebriti dan orang kenamaan (VIP), yang didapati melang.gar p.rosedur o.perasi standard (SOP).

“Tidak ada sesiapa yang mengatasi u.ndang-u.ndang yang ada dalam negara kita. Semua rakyat tidak kira siapa, VIP ke tak VIP ke.

“Semuanya t.ertakluk kepada u.ndang-u.ndang dan sesiapa yang melang.gar u.ndang-u.ndang, mereka akan dikenakan t.indakan,” katanya pada sidang media harian C0vid 19, petang Selasa.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai keke.cohan sejak kebelakangan ini mengenai g.olongan se.lebriti yang did.akwa berkunjung ke tempat pelancongan memandangkan Kuala Lumpur dan Selangor masih di bawah Pe.rintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB), di mana merentas negeri masih tidak dibenarkan.

S.ituasi yang berlaku sekali gus menim.bulkan rasa tidak p.uas hati ramai pihak yang merasakan wujudnya d.ouble standard dalam penguat.kuasaan SOP.

Dalam pada itu, Ismail Sabri mend.edahkan bahawa beliau turut menerima m.aklumat berkaitan pelang.garan SOP.

“Saya menerima setiap hari… gambar-gambar yang dihantar kepada saya mengenai berlaku pelang.garan SOP. Minta saya ta.ngkap mereka ini.

“Saya nak jelaskan bahawa kerajaan menyediakan p.eraturan-pe.raturan, h.ukuman, k.ompaun dan sebagainya berdasarkan kesal.ahan yang dilakukan,” ujarnya.

Beliau bagaimanapun menegaskan bahawa t.indakan penguat.kuasaan terhadap pelang.garan SOP dilakukan oleh pihak polis, Jabatan K.esihatan atau sesiapa yang diberikan kuasa di bawah A.kta 342 (A.kta Penc.egahan dan Pengawalan P.enyakit Berj.angkit 1988).
“Jadi, kalau ada k.es tak kiralah meli.batkan selebriti ke sesiapa saja, kalau kita tahu k.es itu berlaku… lapor kepada polis. Maka polis akan ambil t.indakan.Gambar Hiasan“Saya pun kadang-kadang apabila dihantar kepada Whats.App saya dengan gambar-gambar yang lengkap, saya akan f.orward juga kepada polis sebab bukan kuasa saya untuk mengambil t.indakan mena.ngkap atau mengh.ukum sesiapa.

“Terserah kepada polis untuk mengambil ti.ndakan atau tidak,” kata Ismail Sabri.


Pada masa ini, rentas negeri hanya dibenarkan menerusi G.elembung Pelancongan Bersasar yang membenarkan pelancong bergerak dari kawasan Pe.rintah K.awalan Pergerakan Pemulihan (PKPP), merentas negeri PKPP lain.

Kredit : Mstar via OM / rotikaya

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen, klik like dan share serta f0llow page kami untuk cerita menarik, viral dan semasa di hujung jari anda.

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *