Viral

Video: Disebabkan Salah Siapkan ‘Order’, Lelaki Suruh Bini ‘Sound’ Pekerja KFC dgn Perkataan Hinaan

Seorang penghantar makanan, Affiq Azizi berkongsi satu posting video di Facebook memaparkan seorang pelanggan.

Dia didakwa ‘mengamvk’ dengan pekerja sebuah restoran Kentucky Fried Chicken (KFC) di Klang, tengah hari tadi.

Menerusi posting tersebut, dia yang kebetulan sedang menunggu pesanan pada mulanya ternampak seorang lelaki.

Dia didakwa mengeluarkan kata-kata kesat kepada pekerja KFC dipercayai akibat tersalah menyediakan ‘order’.

Rakaman Video ada di Bawah Sekali

               

“Aku masuk KFC memang kosong kecuali ada sorang lelaki berbangsa India.

Elok je aku masuk nak amik order aku dengar dia cakap pada pelayan KFC tu “u bodoh ke?

Tak tau macam mana banyak macam mana sikit ke?”..,” tulisnya.

Atas dasar belas kasihan kerana pekerja KFC itu hanya mampu mendiamkan diri, Affiq kemudian menegur tindakan lelaki tersebut.

Ini agar menghormati pekerja beragama Islam yang sedang berpuasa.

“Kesian pada pelayan KFC tu yang diam tatkala dia kena marah, aku terus sound brother tu “abang, cakap baik sikit bang, itu orang islam.

Dia puasa. Respect sikit. Banyak langsi lu punya bahasa”,” katanya.

Affiq mendakwa lelaki berkenaan sempat meminta maaf dan tidak lama selepas itu.

Tiba-tiba muncul seorang wanita dipercayai isteri kepada lelaki terbabit.

“Aku cakap la, memang dia salah tapi sekurang-kurangnya cakap elok2. Bulan puasa ni mungkin dia memang letih ke apa.

“Selang beberapa minit, dia hantar bini dia pulak untuk sound aku. Bini dia kata kenapa u mau backup pelayan KFC ni?

Aku cakap of course saya backup sebab dia orang Islam.

“So wajib bagi aku untuk mempertahankan dia.

Dia bising2 kat kaunter dan masa keluar korang boleh dengar dia cakap “bodoh” “puasa punya orang bodoh” .

Semakin melampau,” ujarnya.

Tonton Video KLIK DI SINI

Sumber: Facebook Affiq Azizi

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *