Uncategorized

“Kubur Masing-Masing…”- Isu V4ksin, Lana Nodin ‘Backup’ Rita Rudaini?

Pelakon Lana Nodin meminta agar semua tidak mengec4m rakan artisnya, Rita Rudaini hanya kerana berkongsi pendapat dan pandangan berbeza tentang v4ksin CVD-19.

Menurut Lana, apa yang penting kini bukan isu v4ksin tetapi masalah ekonomi dan kebajikan rakyat yang semakin membimbangkan sejak p4ndemik ini melanda negara.

“Pro vksin ke anti vksin ke sepatutnya bukan isunya sekarang ni. Isu dia bila nak tamatkan darurat ni supaya parlimen buka supaya tak ada orang m4ti kelap4ran tapi pak menteri enjoy pergi overseas…kita melapok duduk umah sampai kematu!

“Orang dah ambil vksin tak payah la kec4m kalau Rita nak share apa dia rasa dia nak share kalau rasa video tu menghasut pergi tangkap prof tu sebab dia yang buat video tu plus siapa dah ambil vksin pun kenapa nak takut dengan orang tak ambil ni?,” katanya.

Lana berkata mengenai isu vksin itu di ruangan komen Instagram (IG) Rita yang memuat naik video mengenai seorang doktor dipercayai mempunyai gelaran professor bercakap mengenai sejenis ubat antiparasit bernama Invermectin.

Terdahulu, KKM dilaporkan tidak menolak kemungkinan meluluskan penggunaan Ivermectin bagi merawat pesakit CVD-19 jika terdapat bukti kukuh menjelaskan keberkesanan dan kesan sampingannya.

Tambah Lana lagi, sepatutnya setiap orang berhak mempunyai pandangan yang berbeza termasuk isu vksin. “Kalau orang bagi pandangan berbeza kata antivax (anti-vksin) kalau bagi sependapat then korang ke bayar duit api umah kalau orang tu sakit? So kvbur masing-masing biar masing-masing bagi pendapat.

“Oksigen pun kita dapat free, freeworld jadi biar la Rita nak post apa bukan hampa bayar internet phone dia rasa video dia post ni mengh4sut ramai lagi post video ni.

“Some people tak ambil vksin mungkin sebab masih clinical trial orang was-was lagi orang masih menunggu yang betul-betul works yang di approved oleh Pentadbiran Makanan dan Ubat-Ubatan (FDA),” komennya lagi.

Sejak beberapa hari lalu, nama Rita menjadi bualan hangat serta kec4man netizen selepas mempertikaikan warga emas kononnya dipaksa mengambil v4ksin CVD-19.

Malah, ibu tunggal kepada dua cahaya mata itu turut bertindak menyiar semula beberapa hantaran yang seakan menguatkan d4kwaan dirinya tidak percaya dengan v4ksin CVD-19.

Namun Rita tidak pernah mengakui dirinya anti vksin malah berpendapat golongan yang enggan menerima suntikan vksin tidak semestinya, mereka seharusnya digelar antivksin memandang keputusan itu adalah hak masing-masing.

Klik Link dibawah untuk video

https://www.instagram.com/tv/CRRclinDGE0/?utm_medium=copy_link

Terdahulu

P4ksa orang tua, berkerusi r0da pun di4ngkut – Rita Rudaini

PETALING JAYA – Pelakon Rita Rudaini sekali lagi mencuri perhatian netizen berhubung hak dan keterbukaan pengambilan v4ksin dalam kalangan rakyat Malaysia.

Menerusi beberapa hantaran yang dikongsikan Rita dalam InstaStorynya, Rita berpendapat bahawa umat Islam pada hari ini sudah menjadi berpuak-puak tentang kepercayaan mereka terhadap v4ksin.

“Sekarang umat Islam dah jadi berpuak-puak. Dalam kelauarga pun dan ada puak. Yang tidak mahu v4ksin digelar antiv4ksin oleh yang vaksin (penerima v4ksin). Kenapa?” Ujarnya.

Kata pelakon filem Mami Jarum itu lagi, dia berpendapat bahawa golongan yang enggan menerima sunt1kan v4ksin tidak semestinya mereka harus digelar 4ntiv4ksin memandang keputusan tersebut merupakan hak masing-masing.

“Yang tidak div4ksin tidak semestinya dia 4ntiv4ksin. Hak masing-masing. Hebat permainan dunia memecah belahkan manusia dengan benda (v4ksin) ini sahaja.

“Yang nak v4ksin, v4ksinlah. Kenapa nak ada p4ksaan? Apa agenda?,” soal Rita.

Menerusi hantaran berbeza, Rita turut memberi kenyataan seolah-olah tidak berpuas hati apabila ada dalam kalangan warga emas turut dip4ksa untuk menerima sunt1kan v4ksin.

“P4ksa orang-orang tua v4ksin. Ada yang duduk di atas kerusi roda pun diangkut (dibawa) untuk div4ksin. Kenapa?

“Mereka dah tua nak berjalan pun tak boleh. Jadi mereka div4ksin sebab nak pergi mana? Paris? Milan?” ujarnya.

Tidak cukup dengan itu, Rita malah mempersoalkan tindakan anak-anak apabila menyuruh ibu bapa mereka yang telah uzur untuk div4ksin dan menyifatkan mereka seolah-olah tidak mempunyai otak.

“Kalau nak cucuk (untuk diri sendiri), cucvklah. Tak perlu nak risikokan ibu bapa kamu. Kalau boleh pergi bercuti pun kamu nak bawa mereka ke?” tulis Rita.

 

 

Sebelum ini, nama Rita menjadi bualan netizen dalam Twitter apabila ada pengguna memuat naik tangkap layar InstaStorynya memaparkan pelakon itu sedang merebus bunga cengkih.

Malah, ibu tunggal kepada dua cahaya mata itu turut bertindak menyiar semula beberapa hantaran yang seakan menguatkan dakwaan dirinya tidak percaya dengan v4ksin C0v1d-19.

Malah, Rita Rudaini juga pernah bersuara membidas tohmahan seorang pengacara televisyen yang mendakwa dirinya sebagai seorang 4ktiv4ksin dan kerap menyebarkan daky4h berkaitan perkara berkenaan. 

Sumber: utusan

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *