Uncategorized

“Dulu baha n0rmal” – [VIDEO] Viral Sebab Sembang MelaIut, Rupanya Ada Kisah SEDlH PasaI Abang Agraban

Kalau korang ingat beberapa tahun lalu, viraI rakaman seorang pekerja stesen minyak ni yang yakin menjawab setiap soalan yang diajukan padanya.

Dikenali sebagai Abang Agraban, sunggu.h petah berkata-kata dan memberi jawapan walaupun ramai yang kadang-kadang tu ‘pen!ng’ dengan apa cuba disampaikannya.

Seorang yang pandai.. Habis belajar form 6.

Namun siapa sangka, sebenarnya Abang Agraban atau namanya dikenali sebagai Baha ni ada 1001 kisah sed!h yang men!mpanya.

Cerita ini dikongsikan oleh adik perempuannya melalui akaun @sayatiarachannel, dia menjelaskan bahawa abangnya seorang yang pandai dan berniat untuk menyambung pelajaran ke peringkat lebih tinggi. Pun begitu, dia terpaksa melupakan hasrat disebabkan masalah yang menimpa di samping dia perlu menyara keluarganya.

Mungkin dugaan dan cab@ran yang datang tu sangat besar, hinggakan Baha jadi terIampau str3ss dan pernah nekad untuk cuba bun0h dirinya.

 

 

Rumah kena lel0ng… Bak@r semua sijil sekolah

Jelas tiara lagi, dulu mereka adik beradik tinggal dalam keadaan yang agak senang tetapi semuanya hiIang apabila rumah mereka terp4ksa dilelong. Keadaan mereka yang susah itu,  membuatkan Baha yang juga merupakan abang sulung terpksa mencari jalan nak bagi adik-adiknya makan sampaikan dia perlu keluar cari ubi kayu untuk dimakan.

Disebabkan memegang tanggungjawab sebagai ketua keluarga, Baha lakukan banyak pekerjaan seperti ambil upah cuci pinggan dan bekerja di kedai makan.

Tapi paling mengej0tkan, apabila Tiara memberitahu bahawa Baha membakar semua sijil sekolahnya yang dah lama dikumpul disebabkan terIampau kec3wa tak dapat nak sambung pelajaran.

Walaupun dia kec3wa, tapi dia tetap bertanggungjawab dan meminta adik-adiknya untuk terus menyambung pengajian ke tahap lebih tinggi.

“Dlm dye hiburkan org, dye lh yg pling periit”

Menjengah ke ruangan k0men, nyata apa yang dilalui oleh Baha ini tak pernah disangka oleh rata-rata netizen yang melihat koleksi video tersebut. Selain tu juga, ada yang cadangkan untuk Baha mempunyai channel YouTube sendiri disebabkan kebolehannya berkata-kata di samping penggunaan ayat yang lucu.

Dari kisah Baha ni kita boleh belajar, jangan mudah menilai seseorang tu sebab kita takkan tahu apa sebenarnya yang dia ada selama ni.

Sumber : TikTokYouTube

Via LM.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *