Uncategorized

lsteri Zul Fen0mena MninggaI Dunia Aklbat Cvid 19 Slpas 26 Hari Bertrung Nywa.

Kuala Lumpur: “lsteri tlada pesan apa-apa. Dia cuma beritahu dia nak baIik rumah,” kata Zul, pemain gitar kumpulan r0ck Fen0mena dalam n.ada se.bak apabila menguIas kemat1an isterinya aklbat C0vld-19.

Zul atau nama sebenarnya Zul Iskandar Shah, terlebih dahulu memaklumkan berita pemerg1an isterinya menerusi hantaran di Facebooknya.

“lsteri saya Norhadziah binti Ismawi (Gee Ismawi) telah kembali ke Rahmatvllah pada jam 9.20 malam 21/9/21, aklbat C0vld-19 setelah 26 hari bertrung nywa.

“Terima kasih kepada Allah, saya re.da pemerg1an isteri saya. Al-Fatihah,” tulisnya.

Zul yang dihubungi Harian Metro berkata, isterinya dimasukkan ke Hspital Serdang pada 25 Ogos lalu seIepas mengalami de.mam dan hiIang der1a b.au.

“Arwh isteri sepatutnya ambil vksin secara ‘walk in’, tapi tiga hari sebeIum prgi dia mengaIami de.mam sehingga tldak Iarat nak bngun.

“Hari ketiganya dah okey, tapi dia menga.du hiIang der1a ba.u. Saya bawa ke klinik dan dktor sahkan dia posltif. Kami sekeluarga kemudian pergi ke Pusat Penilaian C0vld-19 (CAC)dan dipakaikan gelang.

“Namun, isteri kemudian terpksa dita.han kerana bacaan 0ksigennya berada pada paras 80 lebih,” katanya memaklumkan Norhadziah kemudian dibawa ke Hopital Serdang untuk bntuan 0ksigen.

“Masuk hari ketujuh, dktor kata nak tldurkan isteri kerana paras 0ksigen menu.run semula. Katanya itu lebih baik kerana isteri muda lagi, umur 41 tahun.

“Kata dktor, takkan nak tunggu bacaan 0ksigen isteri dah 40 baru nak lntubasi. Akhlrnya isteri tetap tldak dapat diseIamatkan apabila mninggaI malam tadi. Namun, sebeIum ditldurkan dktor dapati ada drah be.ku dalam pa.ru-pa ru.

“Dktor turut beritahu pa.ru-par.unya b0cor. Angln dalam bdan banyak dan jadi macam bngkak air,” katanya.

Zul berkata, bagaimanapun dktor memaklumkan perke.mbangan terbaharu isterinya semalam semuanya okey.

“Jntung, hatl dan buah plnggang semua tlada masaIah. Cuma, dktor beritahu 0ksigen dalam drah tlba-tlba mer0sot sampai 70.

“Anak-anak kami yang berusia 11 tahun, 10 tahun, enam tahun dan setahun tiga bulan sudah saya beritahu mengenai kematlan ibu mereka.

“Jnazah isteri boleh dikebvmikan secara normal kerana dktor sahkan tlada C0vld seIepas lebih 21 hari. Saya kini dalam pr0ses menu.ntut jnazah untuk dikebvmikan di Taman Zamrud, Seremban hari ini juga,” katanya.

Fen0mena yang dianggo.tai oleh Kamal (vokal), Zul (gitar), Sam (gitar), Eka (bass) dan Epit (drum) pernah bergeIar juara pertandingan Re.ntak Juara – Rythm of Champion terbitan RTM.

Salam tkziah. Al fatihah

Sumber: hm/dbongkar

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *