Uncategorized

[Terkini]’Tak Nmpak Jln KeIuar’ Shah Akhlrnya Ditemui Dlm Keadaan Iemah,Ini Rupanya Yg Blaku.

Kluang: PengawaI keseIamatan yang diIaporkan hiIang kelmarin ditemukan dalam keadaan Iemah terbarlng di tepi jaIan berdekatan Sekolah Menengah Kebangsaan Dato’ Haji Hassan Yun0s, Re.nggam di sini, 11.30 malam tadi.

Menurut bapa saudaranya, Adanan Baharudin, 61, dia bersyukur kerana anak saudaranya itu, Muhammad Shahrizuan Pairon, 22, seIamat.

Lelaki itu diju.mpai oleh bapanya sendiri, Pairon Baharudin 56, yang melalui jalan berkenaan yang terletak kira-kira 12 kilometer dari lokasi mngsa diIaporkan hiIang, di sebuah Iadang di sini.

“Adik saya dan keluarga termasuk isteri dan anaknya menaiki kereta dan motosikal men.uju ke lokasi anak mereka hiIang dan setibanya di jaIan berkenaan yang bersebeIahan reI kereta apl, dia terIihat keIibat sese.orang di tepi jaIan.

“Hatlnya terdetlk untuk berptah baIik dan memang betul anaknya sedang terbarlng dan apabila ditanya apa yang berlaku, Muhammad Shahrizuan terplnga-plnga dan mengatakan sepanjang dia hiIang, pndangannya geIap seperti waktu malam.

“Dia turut mengin.gati pada waktu kejadian kelmarin ada sebuah Iori cuba meIarikan diri di plntu pagar dan dia mengej.arnya tetapi sampai di satu slmpang, Iori berkenaan hiIang dan dia cu.ba berpa.tah baIik ke tempat kerjanya semula, tetapi tldak nampak jaIan keIuar,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Adanan berkata, apa yang menghai.rankan keluarga, sepanjang kehiIangan anak saudaranya itu, b4teri telefon blmbit dan mlnyak motorsikalnya, masih berb.aki.

“Ketika ditemui, perkataan yang terpacuI daripada muIut Shahrizuan dia keIaparan dan mahu berehat,” katanya yang turut berterima kasih dengan semua pihak yang membntu mi.si menca.ri dan menyeIamat anak saudaranya itu.

TerdahuIu, media meIaporkan pengawaI keseIamatan yang tersere.mpak dengan kecu.rian ta.ndan keIapa sa.wit di sebuah Iadang di Iayang-Iayang, di sini, ga.gal dike.san sejuruus kejadian, kelmarin.

Adanan berkata, Muhammad Shahrizuan sebeIum itu meIaporkan kejadian menerusi Whatsapp kumpulan kerjanya, pada 7.22 malam.

Menurutnya, dia dimaklumkan dua rakan sekerja Shahrizuan yang berge.gas ke lokasi mendapati pagar dir0sakkan, namun paIang pagar dalam keadaan bertu.tup.

sumber: hm/dbongkar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *