Uncategorized

Seringkali Jadi Bahan Lvcah, Rupanya Suami kpd Wanita ini Bukan Calang² Orang

Tular di media sosial bila mana seorang pengguna Twitter mendedahkan ramai kaum lelaki di Facebook, mengeluarkan komen-komen berunsur Ivcah.

Ia dilakukan terhadap pasangan Malaysia Afrika Fila Amir dan suaminya Adama Mohamed Camara.

Lelaki Melayu Di Facebook Berfikiran Lvcah

Pasangan Malaysia Afrika yang pernah viral ini kini menerima banyak komen-komen berunsur Ivcah dari lelaki Melayu di Facebook.

Komen-komen yang kurang menyenangkan ini dapat memperlihatkan betapa sempit dan tidak bersihnya pemikiran seseorang itu.

Foto – Twitter @TerryDieHeiden

“Habislah kena gearbox turbo koyakkk”

“Piston oversize”

“Lan*** besar punya pasal tak ada hal jauh pun tak apa”

“Pukulan padu”

“Wow besar ni”

“Senak perut 4 kali”

Melihat ramai kaum lelaki di Facebook merendahkan maruah pasangan Malaysia Afrika dengan menggunakan perkataan yang tidak senonoh.

Ia membuatkan pengguna Twitter ini terpanggil untuk membela keadilan sekaligus memberi kesedaran kepada orang ramai.

Foto – Twitter @TerryDieHeiden/Instagram @filaamir

Lelaki tu sebenarnha hafiz Quran, usahawan, anak orang alim, dan buka madrasah untuk rakyat dia. Dan melayu isley terutama lelaki buat ‘lawak”

Netizen Luah Rasa Jijik Terhadap Mentaliti Lelaki Lvcah

Melihat tweet yang dikongsikan di Twitter itu menarik perhatian warganet yang lain, dan rata-rata ramai yang meluahkan rasa jijik tatkala melihat komen-komen Ivcah yang dimuatnaik lelaki Melayu di Facebook terhadap Pasangan Camara itu.

“Bila perempuan yang kahwin dengan warga asing memang dikritik begini.

Bila turn lelaki pula yang kahwin dengan warga asing “ALHAMDULILLAH, semakin ramai umat Islam, biadadari syurga.

Dah boleh perlahan-lahan didik untuk berhijab, tegur sesama Islam”

Foto – Twitter

“Saya berkahwin dengan orang Australia. Seseorang pernah bertanya kepada saya “best ke?” ‘Like what??’

Dia layan saya seperti ratu, bantu mengemas dan urut kaki saya setiap malam tanpa perlu saya minta.

Layan saya dengan hormat dan maruah. Jadi ya, memang best gila.”

“Sesetengah orang Melayu dengan obses dia pasal saiz bangsa lain berpisah tiada. Dia ingat orang kahwin pasal tu je ke?

Oh, lupa orang macam ni berkahwin pun pasal nak menghalalkan sekz, tanggungjawab lain letak tepi. Letih.”

Bukan itu saja, ramai pengguna Twitter yang lain meluahkan rasa marah melihat mentaliti orang lelaki yang berfikiran Ivcah terhadap rumahtangga orang lain dan sibuk memberi komen yang tidak senonoh.

“Dia orang tak kenal siapa Mr & Mrs Camara lagi ni. Buat malu bangsa sendiri je komen macam tu. Sampai tunjuk betapa rosaknya diri sendiri yang komen tu.

Wey, untuk pengetahuan anda bangsa dia orang walaupun nampak luar hitam tapi hati baik wey.

Negara dia orang walaupun ekonomi tak macam kita tapi semua rendah diri”

Foto – Twitter

“Isu terhadap lelaki kvlit hitam sangat menjijikan doh. Lepas tu seronok je masing-masing buat lawak tak senonoh kepada orang asing. Tak boleh ‘brain’ aku”

“Ini sangat menjijikan. Saya minta maaf, kebanyakan lelaki Melayu macam ni. Lepas tu dia orang sendiri tak tahu bezakan berfikiran terbuka dan Ivcah.

Asal fikiran terbuka je kena cakap pasal benda Ivcah. Komen-komen dia orang ni menunjukan adab mereka dan fikiran yang sangat sempit.”

        

Kami sendiri juga terdiam melihat komen-komen tidak senonoh seperti itu, bercakap seperti tiada iman dan batas.

Pemikiran seperti ini harus dibuang jauh-jauh dan berhenti mengeluarkan kata-kata tidak senonoh terhadap mana-mana pasangan.

 

Kredit:lamanmaya

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *