Semasa

“Ada Ustaz hubungi dan cakap begini dekat Kak Long” dikatakan Kak Long dan ank tak sihat

Nama Wan Nor Baizura atau Kak Long yang terlibat dalam insiden a.mukan di sebuah kedai serbaneka pada minggu lalu masih hangat diperkatakan netizen.

Di sebalik kec.aman yang diterima, ibu kepada dua cahaya mata ini berkata, banyak hikmah yang diterima sejak namanya menjadi perbualan masyarakat.

Ketika dihubungi pada Ahad, Kak Long akui terharu apabila ada individu yang sanggup melakukan solat hajat serta mendoakan dia sekeluarga dari kota suci Makkah.

“Saya yakin, selepas Allah turunkan ujian besar, ada rezeki lain yang Allah akan bagi untuk keluarga saya. Saya terkejut, ada dua individu yang sedang buat umrah di Makkah hubungi saya.

“Mereka kata nak tolong doakan saya sekeluarga di hadapan Kaabah ketika umrah pada Jumaat lepas. Selain itu, ada juga ustaz yang hubungi dan beritahu dia buat solat hajat untuk anak saya,” dedah Kak Long.

Menurut peniaga k.osmetik dan keropok itu, dia bersyukur apabila keca.man yang hadir bertalu-talu sejak minggu lalu muda reda perlahan-lahan.

“Saya tak berhenti dik.ecam. Ada orang sebar Wha.tsApp saya, e.dit muka saya buat video dan sebagainya. Tapi sejak semalam, mesej-mesej itu dah mula tiada, dah berhenti.

“Kalau nak tegur saya, tegurlah dengan kebaikan. Jangan tegur sampai menghi.na. Allah dah jentik saya untuk berubah. Begitu juga anak saya, kalau Allah nak angkat darjatnya, sekelip mata dia boleh berubah,” ujar Kak Long lagi.

Menurut Kak Long, dia kini kurang sihat dan mengalami d.emam serta s.akit kepala a.kibat memikirkan ko.ntroversi yang mel.anda.

Selain Kak Long, anak sulungnya iaitu Adam, 8, turut mengalami demam dan terkesan akan k.es tular tersebut sehingga terbawa-bawa ke dalam mimpi.

“Saya kena teruskan hidup untuk cari rezeki. Tapi sekarang bibir saya b.engkak, tangan banyak naik merah-merah sampai jadi g.atal. Saya alami ale.rgi sebab makan ubat kerana s.akit kepala.

“Adam pun demam. Dia sampai mengigau kata tak nak buat dah macam hari tu. Dalam live semalam pun anak saya dah minta maaf. Saya sendiri pun dah berulang kali minta maaf. Saya berdua dengan anak, yang komen beribu-ribu orang.

“Apa yang berlaku biarlah jadi pengajaran untuk saya dan juga semua orang di luar sana. InsyaAllah ada rahmat atas apa yang terjadi,” ujarnya yang menyesali t.indakannya menye.rang staf 7Eleven pada minggu lalu.

Selain isu 7Eleven, Kak Long juga berharap i.su dia dengan staf restoran makanan segera KFC akan reda dan tidak diperkatakan lagi.

Sumber : m star / 0m

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *