Uncategorized

[VIDEO] Ditudvh buat hidung, rupa-rupanya Lana Nodin pernah kem4langan motor RXZ, mengaku baru ganti dengan tulang telinga

BARU-BARU ini, perkongsian video pelakon Lana Nodin di laman sosial mendapat perhatian netizen gara-gara bentuk hidung yang dikatakan berbeza daripada sebelum ini.

Segelintir netizen mula membuat spekulasi dan menudvh pelakon tersebut melakukan rawatan bagi mencantikkan lagi hidungnya.

Terpaksa berkongsi cerita peribadinya, Lana atau nama sebenarnya Mazlina Hasan Nordin mengakui pernah menjalani pembed4han rhinoplasty bagi membetulkan hidungnya yang patah akibat kemal4ngan ketika zaman persekolahan.

Menurut aktres berusia 44 tahun berkenaan, keceder4an itu berlaku selepas dia terjatvh ketika menunggang motosikal jenis RXZ sewaktu dalam perjalanan pulang ke rumahnya di kawasan kampung Felda.

Klik link di bawah untuk video

https://www.instagram.com/tv/Cc5I_S4Fr-N/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

 

“Sebenarnya ini peribadi saya yang tak perlu cerita pun tapi sibuk nak tahu. Korang pun dah banyak buat d0sa kering. Hidung saya ini masa saya sekolah, saya accident.

“Masa itu balik kampung Felda, yang tanah-tanah merah tu. Tangan ini duk gatal nak bawa motor RXZ, lepas itu tak tahu bawa sampai jatvh tersungkur. Hidung berdar4h… patah.

“Sejak dari itu, hidung saya memang senget. Kena pakai besi untuk beberapa tahun. Lepas itu, disarankan buka dan saya buka letak plastik. Sebab tak tahan, besi sejuk.

“Hidung saya senget sampai sekarang. Orang tanya kenapa buat hidung ke? Memang aku buat sebab dipaksa buat hidung p4tah dah lama dah,” kata Lana.

Tangan ini duk gatal nak bawa motor RXZ, lepas itu tak tahu bawa sampai jatuh tersungkur

LANA NORDIN

PELAKON

Dalam pada itu, pelakon drama siri Kekasih Hati Mr Bodyguard ini berkata prosedur rhinoplasty yang dilakukan hanya bertahan lima hingga 10 tahun saja.

“Bila kita tukar rhinoplasty ini, ada jangka hayat. Lima, enam tahun… 10 tahun kena tukar. Jadi saya tukar supaya hidung tidak bern4nah. Pakai tulang telinga. Apa lagi yang korang nak tahu?

Lana 1

Suami Lana anggap tiada orang yang sempurna.

“Sibuk nau dengan hidung aku. Lubang lain tak nak tahu? Asyik tanya lubang hidung aku saja. Yang brader tu, kata tukar kejadian Tuhan apa la… eh kau tengok muka aku. Semua original la,” ujarnya.

Sementara itu, Lana menganggap manusia terutama segelintir orang Melayu sentiasa bersangka buruk terhadap sesuatu disebabkan mempunyai hati yang terlalu hitam.

“Manusia ini, sorry to say, orang Melayu hati tak pernah bersih. Ada saja bersangka buruk, cuba la bersangka baik. Sebab apa hati dah terlalu hitam.

“Cuba bersangka baik, hati kita bersih. Kau tak tahu apa cerita aku, kau sibuk nak tahu ni lubang Michael Jackson la. Aku tahu la apa aku buat.

“Tak payah ajar aku. Dah umur 44 ini dah tahu apa benda nak buat. Kalau aku jenis nak buat, dah lama dah jadi macam ini (bibir tebal)… tak ada maknanya,” katanya.

Sebelum ini Lana Nodin mencetvskan k0ntr0versi berkaitan lsu vaksln dan kelantangannya bersuara untuk menolaknya membuatkan dirinya dikcam. Malah namanya menjadi bualan panas kerana memuji rakyat luar negara yang tldak mendlskrlmlnasikan antlVaksln.

Sudah sejuk sedikit tentang lsu tersebut, Lana sekali lagi menjadi sebutan kerana pulang ke Malaysia untuk menjalankan bisnes bakeri. Sekarang ini dia dilihat gigih mempromosikan kedai bakeri yang baru dibuka di Kota Damansara.

Menjengah di lnstagram, Lana ada memuat naik banyak video memaparkan Icedai dan barang-barang yang dijual. Bukan barangan yang menjadi tumpuan, sebaliknya ramai yang perasan dengan perubahan hidung Lana yang didkwa peIik.

Ramai yang mendkwa dia menjalai pembedahan kosmetik di bahagian itu.

Ada yang bertanya hidung raya ke sis.

Tidak berdiam diri, Lana jawab:

Dalam diam, pelakon Lana Nodin rupanya kini sudah kembali ke Malaysia dan mempunyai gudang bakeri terbesar yang bakal dibuka tldak lama lagi. Lana memberitahu dia teruja untuk melancarkan gudang jualan bakeri secara borong yang dikatakan terbesar di kawasan Kota Damansara, Petaling Jaya, Selangor.

“Dengan rendah diri , @lanabakeryland coming soon…very very soon pada bulan ini. So bakers bakers harap bersabar, kite akan launch wholesale bahan bakeri milik bumiputra pertama di malaysia yang terbesar area Kota Damansara…

“Bukan saja bahan bakeri malah kite ada ready make roti roti dan pastry untuk meraka yang nak rasa produk dari air tangan Lana , One Stop Center, ” Where Everyone Can Bake” Bismillah,” tulisnya.

Pelakon yang bernikah dengan pemain bola tampar Amerika Syarikat (AS), Mohd Daud McKinzie itu berkongsi berita gembira berkenaan di akaun lnstagram miliknya. Entri berkenaan mendapat perhatian ramai pengikutnya yang rata-rata turut teruja dan mengucapkan tahniah di atas kejayaannya itu.

Tidak ketinggalan rakan artis, Rita Rudaini yang dalam masa yang sama turut mengajukan soalan adakah golongan belum mengambil vakslnCvldl9 sepertinya dibenarkan masuk. “Yang tk vaksln macam kami(saya) boleh ke masuk kedai hang (awak)? Ke hang nak sangkut signboard depan kedai ‘Hanya Yang Berd0se D0se Sahaja Dialu-alukan?’”tanyanya.

Komen itu turut dibalas Lana yang memberitahu kedainya tidak mengamalkan diskriminasi terhadap golongan yang tidak mengambil vaksin malah mengalu-alukan semua kedatangan orang ramai.

“Ampa (awak) rezeki tk salah alamat….kunFa ya kun…anyway Cik Rita kedai kami tk amalkan dlskrlminasi, semua orang dialu-alukan. “Vaksln ke tk, boost ke tk boost ke semua dijemput datang…rezeki jgn ditolak mvsuh jangan dicari.

`Anyway kami memang masih sendu sebab tk banyak keluar TV,” katanya berseloroh.
Pada penghujung tahun lalu, Lana dan keluarga pulang ke AS iaitu negara asal suaminya, David McKien7′ dilihat seolah-olah seperti mahu menetap di sana.

Lana dan Rita juga pernah menjadi bualan hangat netlzen apabila lantang bersuara mengenai vaksln Malaysia sehingga didakwa sebagai antlvaksln.

Sumber : B.cari Gempak

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih
Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.
Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *