Uncategorized

Ini Kata² Dari Rozita Che Wan Sebab Ada Netizen Komen Wajah Dia Dah Berkedut Makin Berusia

Rozita Abu Bakar (atau lebih dikenali sebagai Rozita Che Wan dan Che Ta; lahir 9 Mac 1971) ialah seorang pelakon, pengacara dan penerbit yang terkenal di Malaysia.

Beliau cukup terkenal dengan siri komedi Kiah Pekasam yang berjaya meletakkannya sebagai salah seorang pelakon komedi wanita yang cukup digemari.

Biarpun terkenal dengan watak-watak komedi hingga beberapa kali dicalonkan di Anugerah Bintang Popular Berita Harian, beliau pernah dicalonkan untuk gelaran Pelakon TV Wanita Terbaik Anugerah Skrin 2011 dan Pelakon Pembantu TV Wanita Terbaik Anugerah Skrin 2008 untuk lakonan serius dalam drama Masih Ada Harapan dan Wasiat Fitrah.

Selain terkenal dengan dunia lakonan, beliau juga merupakan antara selebriti wanita yang cukup panas di media sosial dan sering mendapat perhatian umum, terutama mengenai perhubungan dan perkahwinannya dengan pelakon komedi yang popular dengan sitkom “Oh My English!”, Zain Saidin

Beliau dilahirkan pada 9 Mac 1974 di Alor Setar, Kedah. Anak kedua daripada tujuh beradik ini menyertai Penerbangan Malaysia (MAS) sebagai pramugari pada 1992 dan bertugas kira-kira tiga tahun.

Ketika itu beliau menyertai beberapa pertandingan ratu cantik termasuk Dewi Remaja 1993/94 namun. menarik diri di peringkat akhir kerana komitmen kerja.

Selepas meninggalkan MAS, dia menyertai kegiatan modeling selama enam bulan.

Tidak lama kemudian, beliau bertemu jodoh dengan juruterbang MAS, Azuar Effendy Zulkaply, 41, apabila disatukan secara sah pada 26 Ogos 1995.

Namun, jodoh mereka tidak berkekalan apabila bercerai secara sah pada 8 Mei 2003.

Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan dua cahaya mata – Ammar Effendy, 18, dan Aniq Ezzra, 16. (pada 2014) . Rozita bergerak aktif sebagai pelakon drama mulai 2005 bersama adiknya, Ayu Raudhah setelah bercerai dengan suaminya pada tahun 2005.

Namun sebelum itu beliau pernah bertugas di sebuah firma arkitek selama setahun. Drama pertama lakonannya ialah “Cinta Terhalang”. Beliau juga terlibat dalam bidang pengiklanan seperti iklan Petronas, iklan 999, iklan Rorine dan sebagainya.

Baru-baru ini, pelakon dan usahawan Rozita Che Wan mengakui kesilapannya ketika menggayakan busana serba putih pada acara Kedah Fashion Week 2022 sehingga meraih kcaman netizen.

Pada acara tersebut, dia yang mesra disapa Cheta disifatkan tidak memakai tudung dengan sempurna kerana turut mengenakan topi yang menampakkan sedikit bahagian telinganya.

Namun di sebalik penjelasan itu, ramai pula netizen bertindak menegur wajah Cheta yang dikatakan kelihatan semakin berusia menerusi video temu bual berhubung isu berkenaan.

Video dimuat naik Media Hiburan di laman Facebook itu dipenuhi ratusan komen netizen yang rata-rata menegur pelakon berusia 49 tahun tersebut sudah mula mempunyai kedutan pada wajah.

Malah, terdapat juga segelintir individu menyalahkan teknik solekan yang membuatkan wajah pelakon drama Lelaki Kiriman Tuhan itu dilihat seperti golongan ‘makcik’ atau ‘nenek’.

Namun begitu, masih ramai memuji kecantikan dan awet muda dimiliki Cheta walaupun bakal menginjak usia 50-an tidak lama lagi.

Perasan ada kedut2 sikit

“Dah nampak mcm nenek sudah dia nie”
“Berapa umur makcik ta ini? Dia golongan makcik2 yg cantik”
“nampak dh makin berusia dh che ta skrg…eh
bukan mengata…lawa lagi….tp nampak la dh
berusia.…semoga lg dekatkan diri dgn Allah swt”

“Awat kenin nmpk cam beruban, nenek2 nye kenin??? salah lighting ka???”
“jujur ckp dah nmpk mcm nenek2 dah ..udah2 la catwalk fashion show che ta”

Muda sebelum tua.. biasalah tu, tiada manusia semakin muda. Kalau dilihat, memang salah mekap dan faktor ‘lighting’ juga main peranan ya. Asalkan pandai jaga kesihatan”

Tonton klip penuh :

Biarlah Saya Tua Semulajadi

Pelakon dan pengacara p.opular, Rozita Che Wan memilih untuk menua secara semula jadi dan menolak sebarang s.untikan kecantikan semata-mata kerana mahu kelihatan muda.

Jelas Rozita atau lebih p.opular disapa Che Ta, semestinya seorang wanita pada usia 49 tahun secara semula jadi akan mula berhadapan m.asalah k.edut, namun itu bukan perkara yang perlu dit.akutkan.

Saya tahu usia hampir mencecah 50 tahun. Saya terima kalau ada orang cakap muka sudah ada k.edut. Normal untuk orang seusia saya. Itu lebih baik daripada usia 30 tahun, tapi orang k.ecam wajah macam 50 tahun.

“Saya memilih untuk menua secara semula jadi. Tak mahu c.ucuk sana sini. Saya lebih pentingkan kesihatan. Alhamdulillah, saya masih sihat t.ubuh badan dan boleh bekerja,” katanya.

Sebelum ini, Che Ta menerima kec.aman segelintir warganet yang membangkitkan i.sukedut pada wajahnya dalam satu gambar yang dimuat naik di sebuahblog, baru-baru ini.

Che Ta juga mend.edahkan, dia tidak menjamah sebarang makanan p.roses selama 15 tahun untuk mengekalkan saiz t.ubuhnya

Saya kurang minum air kosong, sebaliknya lebih memilih air manis. Mungkin sebab saya aktif, tak pernah duduk diam, kes.ihatan saya masih baik. Dulu sebelum kahwin dengan Zain, saya buat sit up sebanyak 400 kali.

“Saya juga akan menjalani pemeriksaan kes.ihatan setiap enam bulan. Alhamdulillah, semua okey,” katanya.

Kredit : Kosmo/RK

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *