Uncategorized

Netizen Dakwan Nampak Fattah ‘Awkward’ Di Pentas, Ini Reaksi Sharnaaz

Pada minggu ke-8 Muzikal Lawak Superstar 3, pelakon Fattah Amin dijemput sebagai artis undangan bersama kumpulan Ubi.

Mengangkat tema Mat Kilau, Fattah Amin muncul di pentas MLS3 memainkan watak sebagai Awang. Tak sangka boleh tahan lawak juga Fattah ini kan?

Namun ada netizen mendakwa suami kepada Fazura ini kekok berada satu pentas dengan Sharnaaz Ahmad yang merupakan pengacara program itu.

Pelakon Sharnaaz Ahmad dan Fattah Amin suatu ketika dahulu pernah menjadi perhatian ramai apabila mereka dikatakan tidak ‘sebulu’.

 

Namun menurut Sharnaaz, mereka berdua masing-masing sudah matang. Hal yang berlaku dahulu sudah jauh mereka tinggal di belakang. Hidup yang dijalani hari ini lebih positif dan membina.

Di ruangan komen, peminat pelakon Juvana ini meluahkan rasa lega apabila tuan badan sendiri menjawab andaian yang dicetuskan netizen. Katanya, orang ramai sudah boleh berhenti mengungkit kisah lama mereka memandangkan kedua-duanya sudah ‘move on’.

Tak akan nak bermusuhan lagi

Sharnaaz, 37, tampil bersuara mengenai isu tersebut di Twitter. Kata pemilik nama Sharnaaz Ahmad Basir Ahmad, dia dan Fattah sudah melupakan kisah lama selain menjadi individu yang matang.

Alhamdulillah kami sudah matang. Hal yang dulu kita dah lepas jauh di belakang..

Hidup hari ini lebih positif dan membina. Dah tua kalau nak musuh.. mampuih lah mat.

Terdahulu KEWUJUDAN buku berjudul 99 Kata-Kata Fattah Amin ternyata menimbulkan amarah pelakon Sharnaaz atau nama sebenar Sharnaaz Basir Ahmad.

Beliau dalam satu status di laman sosial mempersoalkan sejauh mana pencapaian Fattah hingga boleh menganggap dirinya mempunyai bakat untuk menulis buku.

Sharnaaz dipercayai tidak berpuas hati dengan penerbitan buku itu kerana kandungannya menyentuh tentang beliau.

“Apa pencapaian kau nak tulis buku? ‘Dude’ tak semua atas muka bumi ni Tuhan cipta yang kau ada bakat.

“Aku tak pernah kacau hidup orang, jangan petik hal aku. Jangan kacau keluarga aku. Hina keluarga aku. Itu jam mau tau lah singa kandang atau patung.

“Aku ada tulis buku komik kau nak? Aku bagi free ja,” katanya.

Sebelum ini, Fattah, 27, memberitahu antara kata-kata istimewa yang dikongsi dalam bukunya itu berkaitan lakonannya pernah dikritik sebagai kayu oleh seseorang.

Buku berkenaan boleh di dapati MPH Book Store seluruh negara dengan harga RM58 senaskah di semenanjung dan RM65 di Sabah dan Sarawak.

Sharnaaz seterusnya mempersoalkan berapa tinggi nilai sastera dalam diri Fattah serta berapa banyak anugerah pernah diterimanya seperti A.Samad Said dan Zahiril Adzim.

Fattah bergambar bersama peminat pada majlis pelancaran bukunya yang berjudul 99 Kata-Kata Fattah Amin.

Kredit: Twitter Sharnaaz Ahmad, omm, kisahnyata

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *