Uncategorized

‘Saya Bkn Jenis Suka Makan Sorang. Mungkin Rezeki Mamat’ – Luahan Ezad Lazim

KUALA LUMPUR: Hanya status berbentuk luahan dimuat naik pada hari yang sama kumpulan Exists mengumumkan penganjuran Konsert Resolusi Exists yang tidak menyenaraikan namanya sebagai penyanyi, timbul tanda tanya adakah Ezad Lazim dan band itu berdepan sengketa dan perselisihan faham.

Walaupun penjelasan sudah dibuat Exists dengan mengatakan ketiadaan Ezad disebabkan terikat dengan komitmen lain, hantaran berbaur rajuk penyanyi berkenaan dalam laman Facebook seolah-olah mengesahkan yang band bertaraf legenda itu sedang berantakan.

Enggan terus mencetuskan spekulasi, persoalan itulah diajukan kepada Ezad ketika bertemu pada sidang media Mini Showcase Jiwa & Lagu Ezad Lazim yang diadakan di Pusat Pelancongan Malaysia (MaTiC), baru-baru ini.

Menyangkal dakwaan disisihkan, Ezad atau nama sebenarnya, Mohd Rohaizad Mohd Lazim mengakui, kesilapannya membuat perkongsian pada masa yang tidak tepat.

“Status itu sebenarnya merujuk kepada pengalaman isteri berdepan dengan masalah keluarga. Tak sangka pula ada yang salah sangka dan menganggap saya disisihkan oleh Exists.

“Ini kerana kebetulan pada hari yang sama, mereka mengumumkan bakal mengadakan konsert tanpa saya.

Sebenarnya, Exists menawarkan saya untuk beraksi dalam konsert ini, namun saya terpaksa menolak kerana sudah mengikat kontrak untuk mengadakan mini showcase di Langkawi pada bulan sama.

“Saya ada juga bertanya, apakah ada kemungkinan untuk Exists menukar tarikh. Ini kerana saya memang teringin mengadakan persembahan bersama, namun permintaan sukar ditunaikan berikutan masalah lokasi.

“Lagipun penganjur meminta jasa baik saya supaya tidak mengambil persembahan lain kerana tidak mahu Mini Showcase Jiwa & Lagu Ezad Lazim yang bakal dijayakan terjejas,” katanya kepada BH Online.

Dianjurkan New Dimension Sdn Bhd, Mini Showcase Jiwa & Lagu Ezad Lazim akan diadakan di Aseania Resort & Spa, Langkawi selama dua malam iaitu 25 dan 26 November depan.

Dalam pada itu, penyanyi lagu Demi Cinta ini meluahkan rasa terkilan apabila timbul dakwaan mengatakannya lebih mengutamakan persembahan solo atau istilah lainnya ‘makan seorang’.

“Rasanya saya sudah buat show seorang diri sejak keluar Exists lagi. Malah, masuk Gegar Vaganza pun saya menyanyi seorang diri.

“Kalau nak kata saya jenis suka ‘makan seorang’, anggota Exists lain pun ada juga projek solo masing-masing dan ini bukan perkara baharu buat kami.

“Saya anggap apa yang berlaku bukan rezeki saya. Mungkin rezeki Mamat dan saya gembira untuknya,” ujar penyanyi berusia 42 tahun ini.

Ezad mengakui melakukan kesilapan muat naik status merajuk pada hari yang sama Exists mengumumkan Konsert Resolusi Exists tanpanya. – Foto IG Ezad Lazim

Mengulas penganjuran mini showcase itu, Ezad meluahkan rasa teruja kerana buat julung kalinya ditawarkan beraksi secara solo untuk persembahan seperti ini.

“Sejujurnya, saya tidak pernah ditawarkan mengadakan sebarang showcase secara solo. Saya pernah mencadangkan kepada stesen penyiaran untuk menerbitkan sebuah program hiburan yang menyaksikan saya beraksi solo, tetapi ditolak.

“Bagaimanapun, saya tak mahu menyalahkan sesiapa kerana saya sedar lagu solo saya tidaklah sekuat lagu yang pernah didendangkan bersama Exists,” luahnya.

Untuk persembahan itu, Ezad akan diiringi oleh band AANTU di bawah pimpinan penyanyi dan komposer, Adzrin Azhar.

Adzrin turut tampil pada persembahan pembukaan, selain berpadu suara dengan Ezad.

Dalam pada itu, Vokalis kumpulan Exists, Mamat yang sebelum ini sering terlibat dengan kontr0versi susulan pengambilan bah4n terl4rang berjanji akan memberikan sepenuh komitmen tinggi bagi mempersiapkan diri untuk Konsert Resolusi Exists yang bakal diadakan pada 18 November ini di Zepp, Kuala Lumpur.

Menurut Mamat atau nama sebenarnya, Mohd Ali Kamarudin, 44, dia berterima kasih kepada ahli kumpulan Exists yang lain kerana tidak pernah mem1nggirkannya sebaliknya terus memberikan sokongan untuknya bergerak ke hadapan walaupun pernah dihimpit kontr0vesi sebelum ini.

“Bila dipanggil balik oleh ahli kumpulan yang lain, ini merupakan satu peluang untuk saya buat comeback dan sama-sama buat sesuatu yang baik untuk industri.

“Lagi satu saya dah tua dan sekarang saya nak fokus pada komitmen kerjaya saya. Sekarang saya rasa kehidupan lebih tenang dan relaks.

“Saya nak mereka (peminat) tengok saya sebagai seorang artis yang bekerjaya dan berjaya untuk masa akan datang,” katanya kepada MH.

Mamat ditemui pada majlis sidang media Konsert Resolusi Exists yang diadakan di Bukit Kiara Equestrian & Country Resorts, Kuala Lumpur pada Isnin.

Konsert berdurasi dua jam itu akan menghimpunkan antara line up terawal Exists iaitu Mamat, Ajai, Musa, Along dan Ujang termasuk dua penyanyi pelapis baharu untuk kumpulan itu, Pasha dan Eiz.

Berkongsi lebih lanjut mengenai kehidupannya kini, Mamat berkata dia masih perlu menjalani proses pemantauan oleh Agensi Antid4dah Kebangsaan (AADK).

Namun, menurutnya, proses pemantauan itu tidaklah terlalu ketat memandangkan dia kini telah menunjukkan perubahan positif.

“Saya masih lagi dalam pemantauan dan mengikuti program yang dianjurkan oleh AADK. Mereka akan memaklumkan sekiranya ada sebarang aktiviti.

“Saya juga boleh melakukan aktiviti seni tetapi perlu maklumkan kepada mereka mengenai jadual kerja kerana tidak boleh bergerak bebas seperti biasa.

 

“Lagipun saya tidak akan ke mana kerana sebagai individu yang dikenali sudah tentu mereka tahu saya di mana,” katanya.

Konsert anjuran ImagineX itu akan memperlihatkan Exists menghiburkan peminat setia mereka dengan rangkaian hampir 20 buah lagu popular band yang ditubuhkan pada tahun 1990 itu.

Tiket dijual pada harga RM190 (Bronze), RM230 (Silver), RM290 (Gold), RM330 (Platinum) dan RM800 (Meet & Greet) bermula jam 3 petang tadi.

Untuk rekod, Mamat ditahan pada 8 September 2019 ketika menaiki motosikal di Taman Perling, Johor Bahru bersama seorang rakan kerana memiliki sejumlah dadah jenis syabu.

Selepas mengadakan konsert Exists Reunion di Stadium Malawati, Shah Alam pada 28 September 2019, Mamat kemudiannya menjalani rawatan di Persatuan Pengasih Malaysia.

Sumber: BH

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *