Uncategorized

“ Elly Mazlein ganggu persembahan gegar vaganza?” sekali Jaclyn Victor bersuara buat ramai terkejvt

Penyanyi Jaclyn Victor menjelaskan dia okay dan tidak terganggu susulan beberadaan hos Gegar Vaganza musim ke-9 (GV9) Elly Mazlein yang ‘masuk’ tengah pentas bagi sama-sama menari menerusi persembahannya, malam tadi.

Menurut Jac, dia sebenarnya sudah merancang ‘gimik’ berkenaan sebelum membuat persembahan.

“Tak… Tak kacau. Cuma ia comel. Saya tergelak sebab bila tengok reaksi dia (Elly) seolah macam ‘kurang ajar kau panggil aku tapi sekejap je eh?’.

“Tidak, tak terganggu langsung. Not at all. Dia (Elly) tak tahu sebenarnya, i just planned. Sebab dia pernah bawa lagu ini kan? Dan dia sangat bertenaga atas stage. Jadi sebab itulah,” katanya.

Sementara itu, mengulas mengenai lagu dangdut, Perawan Atau Janda yang dipersembahkan, Jac akui ia mencabar kerana naskhah berkenaan berbeza daripada genre kebiasaannya.

“Sesuatu yang saya tidak biasa. Sebab saya memang akan serius di atas pentas meski lagu berentak rancak. Cara dan stail nyanyian saya begitu.

“Jadi bila diberikan lagu tersebut, saya sahut cabaran itu. Tambahan pula minggu ini setiap bintang perlu membuat persembahan menerusi lagu yang bukan kebiasaan masing-masing.

“Saya pun tak pernah bawakan lagu genre dangdut. Malah ketika bersama band dulu pun, rasanya memang tak pernah. Apa pun saya cuba yang terbaik ,” katanya lagi.

Terdahulu pada minggu ketiga saingan, Jac berada di kedudukan kelima dengan markah sebanyak 71.40 peratus.

Dalam pada itu bagi juri tetap Datuk Syafinaz Selamat, dia tidak akan menghvkum seseorang peserta jika peserta itu ter.ganggu dengan fakt0r-fakt0r yang tidak boleh di.kawal.

“Bagi saya sendiri, ia tidak mempengaruhi markah peserta malah ia juga menunjuk kan betapa profesi0nalnya artis tersebut untuk kawal situasi tersebut.

Video

“Pada saya tiada m4salah selagi penyanyi ter.sebut boleh kawal situasi, ia bukanlah satu masalah. Pada saya, Kak Lina sangat kelakar, dia tidak mengganggu saya.

“Saya rasa dia tahu batas dia dalam cuba menghibur.kan penonton tapi juri lain saya tak tahulah. Tapi kita sebagai jvri tahu kalau peserta itu terganggu kerana Lina, kita tak akan hukum peserta.

“Sebab kita tahu kan, dia ni ter ganggu sebab Lina masuk tadi, s0 kita tak jatuh hukum pada peserta. Kalau kita tengok peserta tu tahu macam mana nak kawal sitvasi, itu menunjukkan dia punya profesionalisme, tiada masalah,” ujarnya kepada Gem.pak.

Ramai Bersuara Bila Elly Mazlein Masuk Kcau Persembhan Peserta GV Smpai PlhakAstro Masuk Campur. Ini Reaksi Mereka

Gara-gara bertindak ‘menyerbu’ beberapa persembahan dengan tariannya, nama Elly Mazlein sekali lagi tular di media sosial apabila ada wargamaya yang menyatakan rasa kurang selesa.

Menurut mereka, aksi menari dan tidak terkawal Kak Lina sewaktu persembahan Jaclyn Victor, Fuad Rahman dan peserta lain diibaratkan seperti menjelekkan serta mengganggu tumpuan peserta untuk memberikan persembahan terbaik.

“Kak lina ni kena belajar dengan Jihan untuk persembahan pentas, tak boleh semborono buat hal, kena tahu kawal schedule. ni sampai nabil terkejar kejar kesian dia,” komen seorang wargamaya.

“Maybe kak lina pom pom boleh kurangkan interrupt masa juri bagi komen ok KLPP. It’s ok kak lina i will always love you ok,” kata seorang wargamaya.

“Tak tahu kenapa tapi kak lina kena slow down sikitlah. Tenaga dia bagus tapi kadang annoying,” ujar seorang wargamaya.

“Kak Lina, so far kita semua enjoy dengan energy dan gaya Kak Lina tapi harap jangan cross that fine line lah yang boleh membuatkan dari suka jadi meluat. Just saying,” tulis seorang wargamaya.

Dalam pada itu, pihak saluran Astro Ria turut memaklumkan apa yang dilakukan oleh Kak Lina selaku pengacara adalah secara spontan dan tidak dikawal.

Menurut Pengurus Saluran Astro Ria, Idlan Zahari, pihaknya akan mengambil kira dan mendengar setiap luahan daripada penonton.

“Apa yang berlaku malam ni sebenarnya tidak dirancang. Ia spontan dan Kak Lina pun bawa tenaga konsert malam ni. Ada part dia menari keluar masuk tu completely tiada kawalan.

“Kami ambil maklum setiap komen daripada penonton. Apa-apa pun ini adalah pertandingan dan kami akan pastikan ia tidak mengganggu peserta-peserta GV9.

“Saya tahu ramai orang ada pendapat masing-masing dan kami juga akan beri nasihat pada Kak Lina juga. Harapnya minggu depan dengan tema kerohanian, semuanya lebih terkawal.

“Tapi dari pihak saluran sendiri, kami mahu seimbangkan antara nilai hiburan dan tidak mahu menjejaskan persembahan sesiapa,” jelasnya kepada Gempak.

Terdahulu, aksi Elly khasnya sewaktu persembahan Jaclyn Victor dan Fuad Rahman misalnya dilihat mampu mengganggu tumpuan peserta untuk memberikan persembahan terbaik.

Juara GV9 akan membawa pulang wang tunai sebanyak RM100, 000, naib juara pula akan meraih RM50, 000, tempat ketiga akan menerima RM30, 000, tempat keempat, tempat kelima dan tempat keenam masing-masing akan menerima RM20,000, RM15,000 dan RM10,000.

Penerbitan GV9 turut disokong oleh Farm Fresh yang hadir selaku Penaja Utama dengan kerjasama Digi selaku Telco Rasmi.

Manakala Adabi dan CUCKOO turut menghulurkan sokongan selaku Penaja Bersama. Sidang media GV9 turut dibawakan dari Menara Kuala Lumpur.

Selain itu, penganjuran GV9 juga dimeriahkan dengan kolaborasi bersama Astro GO, Gempak dan Ria X selaku Rakan Digital serta SINAR sebagai Rakan Radio Rasmi dan disokong oleh Gegar untuk musim ini.

Eksklusif untuk pelanggan setia Astro, mereka berpeluang untuk menyaksikan GV9 secara LIVE dengan menjawab tiga soalan mudah di astro.com.my/gv9. 10 pasang tiket sedia untuk dimenangi setiap minggu.

GV9 berlangsung selama 10 minggu, secara langsung dari Auditorium MBSA, Shah Alam mulai 18 September, setiap Ahad, jam 9.00 malam, ditayangkan eksklusif di Astro Ria (saluran 104).

Untuk pilihan lebih fleksibel, ia boleh distrim melalui platform On Demand menerusi Astro Box dan aplikasi Astro GO.

Dapatkan Pek Premium 1 Astro hanya RM99.99 sebulan untuk enam bulan pertama secara online di astro.com.my untuk menikmati rancangan realiti ini di Astro.

 

kredit:astro gempak/mhiburan

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *