Uncategorized

Rider GrabFood Ambil ‘Corner Baring’ Sebijik Macam Pelumba MotoGP Cvri Perhatian Netizen

Fuhhh, Patut la bila order waktu petang, pagi-pagi lagi dah sampai 😁😁

Sejak kebelakangan ini, kita sering melihat video-video yang dirakam melalui dashcam menjadi tular dan bukti penting terutama jika berlaku sesuatu yang buruk seperti kemalangan.

Seringkali kesalahan-kesalahan pemandu berjaya dirakam melalui dashcam dan memudahkan siasatan.

Selain itu ramai juga yang berkongsikan rakaman-rakaman dashcam mereka jika ada video yang menarik.

Contohnya seperti yang ditularkan baru-baru ini, satu video memaparkan seorang rider GrabFood menjadi bahan bualan ramai.

Video tersebut menunjukkan seorang rider GrabFood tiba-tiba mengambil selekoh sambil ‘corner baring’ telah mencuri tumpuan netizen.

Vide0

Ramai yang terhibur dan seakan tidak percaya melihat aksi yang ditunjukkan oleh rider tersebut.

Apa tidaknya, dari gaya dia mengambil selekoh tersebut sudah hampir sebijik macam aksi seorang pelumba motoGP

Di ruangan komen, rata-rata netizen memberikan pendapat yang berunsur jenaka dan santai seperti di bawah.

Antara komen-komen netizen:

Ramai raider kita yg berbakat tp pihak kerajaan dan pihak berkaitan je yg byk songeh. Kalau semua raider kita diberi peluang, ramai raider kita dlm motogp

Kpd semua raider food panda yg se angkatan dgn Nye UTAMA KAN KESELAMATAN diri mu tiada alat ganti ingat lah org tersayang sedang menanti mu moga kalian di murah Kan rezeki Aamiin

Beg kosong kot..apa pun keselamatan tika di jlnraya sgt diutamakan..syg nyawa kamu..sygi hati keluarga di rmh…hati seorang ibu

Satu hari 70 order dalam tangan..

Order spagetti kuah asing, sampai jadi mee kari kuah laksa..

Tidak dinafikan perkhidmatan penghantar makanan sangat penting pada zaman sekarang, tapi pada masa yang sama kita juga sering dengan insiden tidak diingini berlaku kepada mereka.

Walau apapun, berhati-hatilah ketika memandu dan jaga keselamatan diri dan juga jangan mambahayakan orang lain.

Kredit: Malaysian Modders/berita tempatan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *